Pražský koncert skupiny Jasná Páka se blíží, David Koller nebude chybět

Vydáno 20.10.2011 | autor: redakce

V tomto roce slaví kapela Jasná Páka třicet let od svého založení. Skupina dnes hraje pouze příležitostně, a proto každý avizovaný koncert vzbudí pozornost. Už 26. října kapela vystoupí v rámci turné v KC Vltavská. Turné tím nekončí, poslechnout si je můžete naživo ještě také v Brně a dalších městech.

Pražský koncert skupiny Jasná Páka se blíží, David Koller nebude chybět Pražský koncert skupiny Jasná Páka se blíží, David Koller nebude chybět

jasna_pakaV roce 2011 slaví kapela Jasná Páka třicet let od svého založení. Kapela se rozhodla toto výročí oslavit koncertním turné. Na rozdíl od své koncertně aktivní „sestry“ kapely Hudba Praha je Jasná Páka v dnešní době pouze občasně působící projekt – a proto je pro její příznivce svátkem každý koncert. Ve středu 26. 10. budou mít příležitost navštívit koncert všichni pražští fanoušci.

 

V roce 2006 uběhlo 25 let od založení Jasné Páky. Při té příležitosti skupina Hudba Praha, jako ideová pokračovatelka, uspořádala výroční turné. Za tímto účelem se spojila s výraznou postavou brněnské nezávislé scény Petrem Vášou, se kterým se již v minulosti potkala při příležitosti oslav desetiletého výročí. Petr totiž splňuje všechny vlastnosti frontmana, jakým byl kdysi dávno původní zpěvák Jasné Páky Vladimír Albrecht, který po zákazu a následně nuceném rozchodu kapely přestal hudebně působit.

Zároveň se v téže době sešli po letech dva zakládající členové Jasné Páky dodnes aktivně působící – David Koller Michal Ambrož a domluvili se, že při příležitosti otevření pražského multikulturního centra MeetFactory by mohla zahrát i tato kapela. Slovo dalo slovo a po mnoha letech skutečně mohli diváci a posluchači slyšet některé písně této dnes už „kultovní kapely“. Zážitek z výše uvedeného koncertu v MeetFactory byl spouštěcím mechanismem pro Davida a MichalaPetrem o možném comebacku Jasné Páky.

Michala Ambrože, Davida Kollera a Petra Vášu v kapele Jasná Páka doplňují: kytaristaVladimír Zatloukal, basista Marta Minárik, (dlouholetá spolupráce s Davidem KolleremLucii a Kollerbandu). Tradiční ženské vokály obstarávají zpěvačka Petra Studená a dcera Michala Amrože Magdalena Ambrožová. Na housle, klávesy a kytaru hraje Radovan Jelínek (Nšo-či, Divoký srdce).

Vstupenky lze zakoupit v předprodejní síti Ticketportal, Ticketstream a na pokladně KC Vltavská.

Jasná Páka - Špinavý záda


Text: TZ, kofo

 

zavřít