Lars Ulrich mohl skládat pro Quentina Tarantina

Vydáno 23.10.2011 | autor: redakce

Největší chybu ve svém životě podle svých slov udělal Lars Ulrich, když odmítl nabídku slavného režiséra Quentina Tarantina. Ten kdysi bubeníka Metalliky požádal, aby napsal hudbu ke klíčové scéně filmu Kill Bill.

Lars Ulrich mohl skládat pro Quentina Tarantina Lars Ulrich mohl skládat pro Quentina Tarantina

lars-ulrich
Když si prý Lars tenkrát přečetl scénář, řekl si, že mu vůbec nerozumí, a nabídku s díky odmítl.

„Byly to nejsurrealističtější minuty v mém životě: Quentin Tarantino stál pár centimetrů ode mě a s intenzivní gestikulací mi vysvětloval, jak napsal dvě nejskvělejší scény filmu poté, co se inspiroval písničkami Enter Sandman a Sad But True," vzpomíná Ulrich na své dávné setkání s Tarantinem.

Zároveň doplnil: „Protože ho ty skladby inspirovaly, chtěl po mně, abych jako jejich spoluautor napsal hudbu do jedné z těch scén. Ale ten scénář... byl zvláštní. Zdálo se mi, že je napsán jazykem, který je mi naprosto vzdálený. Nikdy jsem se s ničím takovým nesetkal. Moje dánská hlava to prostě nepobrala."

Ulrichova Metallica zanedlouho vydá album Lulu, které nahrála společně s Lou Reedem a které také nedávno umístila k online poslechu na svém webu. V obchodech se nahrávka objeví 31. října.

ks
zavřít