Tom Waits měl nahnáno z nahrávání s kytaristou Rolling Stones

Vydáno 24.10.2011 | autor: redakce

Tom Waits byl nervózní z nahrávání s Keithem Richardem poté, co se kytarista The Rolling Stones objevil ve studiu s šesti sty kytarami. Nové album Bad As Me od Toma Waitse vyšlo včera 24. října. Jde o jeho první studiové album po sedmi letech.

Tom Waits měl nahnáno z nahrávání s kytaristou Rolling Stones Tom Waits měl nahnáno z nahrávání s kytaristou Rolling Stones

tom-waits-by-michael_obrienTom Waits přizval Keitha Richardse jako hosta na své nové album Bad As Me. Nejde o jejich první spolupráci, v roce 1985 se setkali při nahrávání Waitsova alba Rain Dogs.

Webu Pitchfork.com se Tom Waits svěřil: "Mluvil jsem s nahrávací společností a oni se mě zeptali: 'Nenapadá tě nějaký host, kterého bys chtěl na albu?'A já na to: Co třeba Keith Richards?' Jen jsem žertoval, ale někdo to vzal vážně a hned mu zavolal. On potom řekl 'Yeah.' A já si pomyslel, ' tak a teď jsme opravdu v háji'. "

Waits dál vzpomíná: "Byl jsem opravdu nervózní. Přišel a měl sebou asi šest set kytar v náklaďáku. Byli jsme v těch obřích studiích v New Yorku. Místnosti jsou tam obrovské jako fotbalové hřiště a mají strašně vysoké stropy. Vešel by se tam celý orchestr a my tam nahrávali jen s pěti dalšíma lidma. Bylo to trochu divné. Úplně mě zabil. Opravdu mě dostalo, že zahrál na všech těch věcech."

Nové album Bad As Me od Toma Waitse vyšlo včera 24. října. Jde o jeho první studiovou nahrávku po sedmi letech.

Tom Waits - Back In The Crowd


Text: kofo

zavřít