Rise Against míří do Prahy, v březnu představí nové album

Vydáno 25.10.2011 | autor: redakce

Američtí Rise Against vydali v březnu nové album Endgame. S ním zabodovali v žebříčcích, v létě ho představili na evropských festivalech jako Sziget nebo Frequency a v září absolvovali část amerického turné s Foo Fighters. S aktuální deskou neminou ani nás, příští rok se vrátí po dvou letech do Prahy. V Incheba Aréně vystoupí 16. března.

Rise Against míří do Prahy, v březnu představí nové album Rise Against míří do Prahy, v březnu představí nové album

riseagainstRychlost, s jakou se vyprodal jejich pražský koncert před dvěma lety a nadšené ohlasy na něj, dávaly tušit, že jsme je v Praze neviděli naposledy. Nyní se tato předtucha a přání nespočtu tuzemských fanoušků stává realitou. Americká punk/hard core kapela Rise Against, která dnes patří k tahákům největších zahraničních festivalů, vystoupí 16.3. v Incheba Areně

Skupina Rise Against, založená v roce 1999, zahájila svoji kariéru u nezávislého vydavatelství Fat Wreck Chords, pod jehož hlavičkou stihla vydat dvě alba – debut The Unraveling (2001) a Revolutions per Minute (2003). Úspěch, který na „undergroundové úrovni“ obě desky zaznamenaly, skupině v roce 2003 vynesl nahrávácí kontrakt s major labelem Geffen a s vydáním alba Siren Song Of The Counter Culture nabrala kariéra Rise Against strmý vzestup. Se čtvrtou deskou The Sufferer & The Witness se skupina poprvé umístila v TOP 10 prodejní hitparády Billboard 200 a s pátou Appeal To Reason se probojovala ještě výš, až na třetí pozici. Všechny tři nahrávky vydané pod křídly Geffenu dosáhly navíc na platinový prodejní statut v Kanadě a na zlatý certifikát ve Spojených státech.

Letos v březnu skupina rozšířila svoji diskografii o nahrávku Endgame, která debutovala v žebříčku nejprodávanějších alb časopisu Billboard na druhém místě a sklidila velmi příznivé ohlasy jak od hudebních kritiků tak od návštěvníků festivalů, které Rise Against letos absolvovali.

Po zářijovém hostování na části amerického turné Foo Fighters skupina právě křižuje Kanadu a posléze Velkou Británii se svojí vlastní šňůrou k CD Endgame. V Praze jim budou dělat společnost britští hard-rockeři Architects a americká postrocková skupina Touché Amoré.




Text: TZ, kofo 

zavřít