V prosinci Dan Bárta spojí síly se smyčcovým kvartetem Epoque Quartet

Vydáno 01.11.2011 | autor: redakce

Po úspěchu na festivalu Viva Musica v Bratislavě, kde se představil tento originální autorský projekt poprvé, se Dan Bárta s Illustratosphere rozhodli přizvat Epoque Quartet na další společné koncerty. Těšit se můžeme na zcela nové aranže vytvořené pro plnohodnotné vystoupení Illustratosphere se smyčcovým kvartetem.

V prosinci Dan Bárta spojí síly se smyčcovým kvartetem Epoque Quartet V prosinci Dan Bárta spojí síly se smyčcovým kvartetem Epoque Quartet

dan_bartaDan Bárta se do povědomí veřejnosti dostal s poprockovou skupinou Alice. Opravdu velká sláva přišla s rolí Jidáše v prvním českém nastudování muzikálu Jesus Christ Superstar. Zpěvákova obliba rostla i s jeho příchodem do funkové formace J.A.R., jejímž členem je dodnes. Funkově zněl i jednoalbový projekt Sexy Dancers. Jazzové volání Bárta vyslyšel poskládáním skupiny Illustratosphere, se kterou natočil již tři studiové desky (Illustratosphere, Entropicture a Animage). Členem Illustratosphere je i hráč na basu a baskytaru Robert Balzar, s jehož triem Dan nahrál desku coververzí Theyories.

Za svou kariéru se Dan Bárta stal devětkrát zpěvákem roku dle Akademie populární hudby a dokonce dvanáctkrát ho stejným oceněním vyznamenali čtenáři měsíčníku Report a hudebního serveru iReport.cz na cenách Žebřík.V poslední době Bárta vystupoval na společných koncertech se zpěvačkou Darou Rolins a jako host Richarda Müllera jeho Potichu 2 tour.

Pražské smyčcové kvarteto Epoque Quartet vzniklo na počátku roku 1999. Čtyři vynikající sólisty a komorní hráče s bohatými pódiovými zkušenostmi přivedla ke společné práci nejen názorová shoda a příbuznost uměleckého naturelu, ale především mimořádné nadšení pro žánry obvykle nezařazované pod hlavičku "vážné hudby" - jazz, rock a funk. Ačkoliv skladby klasické kvartetní literatury zůstávají nedílnou součástí programů tohoto tělesa, citlivý přístup k netradičním aranžmá mu přináší nové možnosti využití smyčcových nástrojů a zároveň umožňuje nebývalou šíři repertoárového záběru, na našich i zahraničních pódiích ojedinělou.


 
Dan Bárta & Illustratosphere & Epoque Quartet
1.12. 2011 LIBEREC, Lidové Sady
8.12.2011 BRATISLAVA, Ateliér Babylon
15.12. 2011 PRAHA, Divadlo bez Zábradlí
16.12. 2011 PRAHA, Divadlo bez Zábradlí
22.1.2012 BRNO, Janáčkovo divadlo


dm

zavřít