Oceán vyjíždí na turné. V Praze pokřtí reedici alba 2 ¾

Vydáno 04.11.2011 | autor: redakce

V sobotu 5. listopadu vystoupí Oceán na každoročním setkání svého fanclubu v pražském klubu Matrix. Na rozdíl od loňského srazu, kde Oceán vystoupil poprvé po 18 letech s pouhými třemi skladbami, a nastartoval tak svůj comeback, předvede letos plnohodnotný koncertní set. Kromě samotného vystoupení pokřtí v Matrixu také reedici své desky 2 ½, nazvanou 2 ¾, a uvede ji do prodeje. Celá akce začíná ve 20:00 a po koncertě bude následovat tradiční oceánská afterparty s DJs a videoprojekcemi.

Oceán vyjíždí na turné. V Praze pokřtí reedici alba 2 ¾ Oceán vyjíždí na turné. V Praze pokřtí reedici alba 2 ¾


ocean_foto"Loňské vystoupení byl velký průlom, to kratičké vystoupení byl jen takový pozdrav fanouškům. Byli jsme zvědaví, jestli tradiční posluchači Oceán v nové podobě vůbec přijmou, a nakonec to byl zatím můj nejeuforičtější zážitek s Oceánem vůbec. Moc se na koncert těším a doufám, že to bude podobné jako loni," vzkazuje nová zpěvačka Jitka Charvátová.


Jak už název reedice 2 ¾ napovídá, deska bude oproti své původní verzi rozšířena o 3 dosud nevydané nebo přepracované skladby, a to slavnou Vždyť stačí, která v podání Petra Muka existuje pouze v koncertní verzi, Vidiny, původně z repertoáru undergroundového projektu Fiction, a přepracovanou oceánskou skladbu Nic blíž, nic dál. Všechny „nové" skladby budou na desce k poslechu v podání zpěvačky Oceánu Jitky Charvátové, která se po Petru Mukovi stala novým hlasem skupiny.

Vydání reedice 2 ¾ budou věnovány i ostatní koncerty Oceánu letos na podzim, a to 11. 11. v Pelhřimově a 16. 11. ve Vsetíně. Poté bude následovat jediný koncert Oceánu na Slovensku, 17. 11. v Trnavě. Série koncertů bude zakončena začátkem prosince v západních Čechách, a to 8. 12. v Plzni a 9. 12. v Mariánských Lázních.

 Oceán - Odlesk tvůj


Termíny podzimních koncertů Oceánu:

5. 11. Praha – Matrix
11. 11. Pelhřimov – Strangefest
16. 11. Vsetín – DK Vsetín
17. 11. Trnava – Artklub
8. 12. Plzeň – Anděl Café
9. 12. Mariánské Lázně – Na Rampě

dm 

zavřít