Ondřej Pivec dnes zahraje na inovativním festivalu Spotlight

Vydáno 04.11.2011 | autor: redakce

Dnes večer od 19:30 se v pražském klubu Roxy v rámci série Spotlight festivalu Struny podzimu uskuteční vůbec první české vystoupení CPR bandu v čele s naším předním varhaníkem Ondřejem Pivcem. V tělesu jej doprovází americký bubeník Russel Carter a saxofonista Karel Růžička Jr.

Ondřej Pivec dnes zahraje na inovativním festivalu Spotlight Ondřej Pivec dnes zahraje na inovativním festivalu Spotlight

pivec
„Všechno, co hrajeme, jsou původní skladby, stylově většinou na pomezí funku, soulu a hip-hopu. Jelikož ale všichni tři pocházíme z jazzového světa, je to na zvuku kapely hodně znát. Karel má mimo tenoru i digitální saxofon, Russel má k bicím elektrické pady a já jsem 'obložen' syntezátory," vysvětlil Pivec.

Sedmadvacetiletý Ondřej Pivec, toho času žijící v New Yorku, je u nás známý především jako jazzový hráč na Hammondovy varhany. V americké metropoli žije od roku 2009, hraje zde nejen v tamních jazzových klubech, ale také v pravých černošských kostelech v Harlemu a na Coney Islandu, což se doposud žádnému evropskému hráči v této nástrojové kategorii nepovedlo. Za posledních pět let má na kontě přes 1000 koncertů po Evropě, a pod jeho jménem vyšel bezpočet CD i DVD. Jeho každoroční vánoční koncerty v pražském Jazz Docku tradičně patří k těm nejlepším hudebním zážitkům.

Kromě CPR bandu budou na sérii Spotlight k vidění vystoupení dalších hostů, zahraje například Robert Glasper, Vojta Dyk & En.dru, Luboš Soukup a Points, David Dorůžka, Ghostpoet a Soliloqui.



ks
zavřít