Franz Ferdinand chystají comeback, odpočinku bylo prý už dost

Vydáno 05.11.2011 | autor: redakce

Kytarista Franz Ferdinand před nedávnem prohlásil, že odpočívání už bylo dost. Kapela má v plánu vyrazit příští rok opět na turné. Chystá se i nová deska. Jejich poslední album Tonight: Franz Ferdinand vyšlo v roce 2009. Poslední dva roky neodehráli skoro žádné koncerty.

Franz Ferdinand chystají comeback, odpočinku bylo prý už dost Franz Ferdinand chystají comeback, odpočinku bylo prý už dost

franz-ferdinandKytarista Nick McCarthy ze skupiny Franz Ferdinand oznámil comeback v rozhovoru pro deník Daily Record.

“ Přemýšlíme o tom udělat zase něco společně po té troše volna, kterou jsme měli. Chceme vyrazit na turné a užívat si koncerty.“

McCarthy a ostatní členové kapely prý přehodnotili svůj přístup k muzice. Už si nemyslí, že je potřeba chrlit singly jako kdysi: " Byli jsme zvyklí uvažovat třeba nad tímhle: ´Co je špatného na tom nahrávat album celý rok?´ A pak jsme si řekli: ´Ne, to si nemůžeme dovolit.´ Dneska se album připravuje klidně rok a pak se jede další dva roky turné."

Franz Ferdinand se dali dohromady v roce 2002. Skupina v čele s Alexem Kapranosem zaznamenala první velký úspěch s jejich druhým singlem Take Me Out. Ten pochází z debutového alba z roku 2004. 

Kapela vydala svoje poslední album Tonight: Franz Ferdinand v roce 2009.

 

Text: kofo

zavřít