Gwar se rozhodli po smrti kytaristy pokračovat v turné, prý by si to přál

Vydáno 06.11.2011 | autor: redakce

Americká metalová formace Gwar se musí vyrovnat se smrtí svého kytaristy. Cory Smoot, známý jako představitel postavy Flattus Maximus, byl nalezen před pár dny mrtvý. Kapela se rozhodla pokračovat v probíhajícím turné. Podle slov frontmana by si to prý Cory přál.

Gwar se rozhodli po smrti kytaristy pokračovat v turné, prý by si to přál Gwar se rozhodli po smrti kytaristy pokračovat v turné, prý by si to přál

flattus-maximus-07V sobotu jsme vás informovali o úmrtí kytaristy trashmetalové formace Gwar. Cory Smoot byl od roku 2002 představitelem Flattuse Maximuse. Kapela byla postavena před velmi těžké rozhodování, nakonec však zvolila možnost pokračovat v turné. David Brockie, frontman Gwar, vysvětluje rozhodnutí takto:

"Po dlouhém zvažování jsme se rozhodli pokračovat v turné. Pokušení vrátit se domů bylo opravdu velké, nejraději bychom se ukryli přede všemi a truchlili. To ale nemůžeme udělat. Především proto, že Cory by si to nepřál. Chtěl by, abychom se přes to přenesli a pokračovali dál. Byl by naštvaný, kdybychom to neudělali. Také víme, že naši fanoušci si nepřejí, abychom to zabalili. Chtějí dostat možnost vyrovnat se s touto ztrátou a pro tu není lepšího místa, než na koncertě Gwar. Možná to zní neuvěřitelně, myslím si ale, že bychom se cítili ještě hůř, pokud bychom skončili... Posledního rozloučení s Corym se samozřejmě zúčastníme... Rozhodli jsme z úcty ke Corymu vyřadit charakter Flattuse Maximuse. Vrátil se zpět na svou milovanou domovskou planetu a už se nikdy nevrátí."

Cory Smoot zemřel ve věku 34 let, příčina jeho smrti zatím není známa.



Text: kofo
zavřít