Alternativní performer DUB FX vystoupí v Praze

Vydáno 08.11.2011 | autor: redakce

Jeden z nejoriginálnějších hudebníků současnosti DUB FX se chystá do Prahy. Už v pátek 11. listopadu vystoupí v klubu Roxy a předvede svoji originální show. Svými vokály ho doplní zpěvačka Flower.

Alternativní performer DUB FX vystoupí v Praze Alternativní performer DUB FX vystoupí v Praze


dubfxBenjamin Stanford začal původně jako zpěvák australské kapely Twitch, po jejímž rozpadnutí se přestěhoval do Evropy a začal novou kapitolu svého života pod pseudonymem DUB FX. Stvořil novou dimenzi pouličního umění, kdy k produkci své hudby používá téměř výhradně svá ústa a hlasivky. Jeho vystoupení, kdy za použití pedálů a mikrofonu pomocí nahraných smyček v reálném čase dokonale kombinuje prvky hip hopu, raggae, drumandbassu, dubstepu a jiných populárních stylů.

Sláva tohoto nezávislého hudebníka, díky internetu a sociálním sítím narostla do obřích rozměrů a v současné době s projektem DUB FX objíždí světové kluby a festivaly. Na listopadovém koncertě v Roxy, jej svými vokály doplní jeho snoubenka, zpěvačka Flower, se kterou se seznámil při svých street performancích v Manchesteru. Tato dvojka má už na kontě tři alba a kolaborace s bezpočtem velkých jmen hudebního průmyslu.



zdroj: TZ, map 
zavřít