Seal má novinku Soul 2, poslechněte si nový singl

Vydáno 13.11.2011 | autor: redakce

Seal dnes vydává novou desku Soul 2. Jde o pokračování úspěšného alba Soul z roku 2008. Na albu najdete kolekci soulových hitů ze sedmdesátých let, které zpěvák přezpíval. První singl už je v rádiích, je jím Let's Stay Together. Píseň můžete znát z filmu Pulp Fiction.

Seal má novinku Soul 2, poslechněte si nový singl Seal má novinku Soul 2, poslechněte si nový singl

sealCenami Grammy ozdobený zpěvák a skladatel Seal vydává 14. listopadu 2011 osmé studiové album Soul 2. První singl Let’s Stay Together již zamířil do rádií. Seal opět spojil síly s legendárním producentem Trevorem Hornem (Seal, Seal II, Human Being), tentokrát navíc s mužem odpovědným za album Soul, totiž Davidem Fosterem (Soul, Commitment).

“Za dvacet let v muzice jsem pochopil, že dvě nejzásadnější věci jsou hlas, ale ještě více kvalitní píseň. Sám píšu dál s tím, že možná dneska, možná zítra se urodí nebo objeví nová skladba, kterou si mohu zazpívat. V tomhle případě jsem ovšem měl k dispozici songy přirozeně navazující na předchozí album Soul – a navíc už jednoznačné evergreeny. Další věcí, která mě povzbuzuje k práci, je šťastné potkávání se s lidmi tak inspirujícími, jako jsou právě Trevor a David, trvale mě zásobující skvělými nápady,“ říká o novém album Seal

Zpěvák svůj nenapodobitelně sametový hlas připojil k atraktivní kolekci především zamilovaných soulových kousků ze 70. let, původně z repertoáru třeba Marvina Gayeho, Billa Witherse, Ala Greena nebo Teddyho Pendergrasse.

Seal a Horn natočili ve studiích v Londýně a Los Angeles Lean on Me (Bill Withers), Love Here Don’t Live Here Anymore (Rose Royce), Love T.K.O (Teddy Pendergrass), Oh Girl (The Chi-Lites), Ooo Baby Baby (The Miracles), What’s Goin’ On (Marvin Gaye), Wishing On A Star (Rose Royce), a Ain’t Nothing But A House Party (The Showstoppers). S Fosterem ve studiu pak přibylo Backstabbers (The O’Jays), I’ll Be Around (The Spinners), Let’s Stay Together (Al Green) a Love Won’t Let Me Wait (The Delfonics).

Seal - Let's Stay Together 


Text: TZ, kofo

zavřít