Freddie Mercury a Michael Jackson „vydají“ raritní duety

Vydáno 14.11.2011 | autor: redakce

Bývalý zpěvák Queen a král popu si díky Rogeru Taylorovi a Brianu Mayovi konečně „zazpívají" na společné nahrávce. Duety se na trhu objeví v průběhu příštího roku.

Freddie Mercury a Michael Jackson „vydají“ raritní duety Freddie Mercury a Michael Jackson „vydají“ raritní duety

freddie_jacksonO duetech se dříve již horlivě diskutovalo, situaci komplikovala nejasnost kolem autorských práv, takže současní členové Queen se v minulosti zmohli pouze na obecná prohlášení: „Pracujeme na nikdy nevydaném materiálu, který nahrál Freddie s Michaelem zkraje osmdesátých let. Nemůžu toho víc prozradit, ale zní to neuvěřitelně," tvrdil v březnu letošního roku bubeník Roger Taylor.

Teď se vlastníci práv konečně dohodli a Brian May a Roger Taylor můžou v klidu začít pracovat na téměř tři dekády starých demo nahrávkách.

Nechceme to uspěchat," vysvětluje Brian důvod, proč se nevydaný materiál objeví na pultech hudebních obchodů až v průběhu příštího roku, a nebude tak cílit na vánoční trh. „Nedělám věci s cílem na nich zbohatnout," dodal May.

Pracovní verze skladeb vznikly v roce 1983 v nahrávacím studiu Michaela Jacksona během amerického turné Queen. Datum vydání (ani přibližné) nebylo zatím stanoveno.



mp
jackson_fred_top
zavřít