Oceán přichystal reedici alba 2 ½, Jitka Charvátová zpívá tři nové písně

Vydáno 17.11.2011 | autor: redakce

Oceán vydal reedici předchozího alba, 2 ¾ obohatily hned tři nové písně. Jsou ze staršího materiálu kapely, do nahrávek přispěla Jitka Charvátová coby nová zpěvačka. Křest alba proběhl 5. listopadu v klubu Matrix během setkání s fanklubem.

Oceán přichystal reedici alba 2 ½, Jitka Charvátová zpívá tři nové písně Oceán přichystal reedici alba 2 ½, Jitka Charvátová zpívá tři nové písně

02_ocen_promoAlbum Oceán 2 ¾ navazuje na album Oceán 2 ½, kdy původní sestavu alba doplňují nově natočené věci z původního repertoáru.

2 ½ bylo posledním albem kultovní skupiny Oceán. Částečně jej tehdy členové skupiny sestavili ze svých raných nahrávek, částečně z nových či nikdy nevydaných věcí.

Letos obnovená skupina Oceán natočila další novinky (už na jaře se prezentovala novým singlem Odlesk tvůj, který také zařadila na live album Roxy). Nově nahrála některé písně z původního, kromě jedné skladby nikdy nevydaného oceánského repertoáru.

Konkrétně jde o Vždyť stačí, která v podání Petra Muka existuje pouze v koncertní verzi. Vidiny, původně z repertoáru undergroundového projektu Fiction, a přepracovanou oceánskou skladbu Nic blíž, nic dál. Všechny "nové" skladby budou na desce k poslechu v podání zpěvačky Oceánu Jitky Charvátové, která se po Petru Mukovi stala novým hlasem skupiny.


Text: TZ, kofo
zavřít