RUDÁ RŮŽE RAMMSTEIN

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Berlínské šokantní sexteto RAMMSTEIN nabídne 17. října železitou vůni Rudé růže. Nové album totiž dostalo název Rosenrot.

RUDÁ RŮŽE RAMMSTEIN RUDÁ RŮŽE RAMMSTEIN

Zpěvák Till Lindemann, kytaristé Richard Z. Kruspe a Paul Landers, baskytarista Oliver Riedel, klávesák Flake Lorenz a bubeník Christoph Schneider, rozvíjejí na nové, v pořadí páté studiovce Rosenrot duchovní a umělecké odkazy bratří Grimmů a Johanna Wolfganga Goetheho. Klasická německá literatura tvoří slušivý kabát díla této nekonvenční šestice nejen na novince, lze ji vystopovat jako červenou linku, která se táhne všemi deskami RAMMSTEIN.

Po opusech Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001 a Reise, Reise (2004) přináší kapela další důkaz sepětí monumentálního, wagnerovsky rozmáchlého a patetického heavy rocku s pochmurnými příběhy, jejichž kořeny sahají až ke starogermánskému spiritualismu a filozofii. Tomu bude odpovídat i stylizace světového turné, které Rammstein odpálí počátkem roku 2006.

Pilotním singlem je skladba Benzin, jejíž remix si s chutí vystřihli např. Ad Rock z Beastie Boys, švédští experimentální metalisté Meshuggah či finští cellovers z Apocalyptiky. Z dalších písní jmenujme třeba Mann gegen Mann, Feuer und Wasser, Zerstören či Spring.

zavřít