NOVINKY Z TÁBORA JAKSI TAKSI

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Nové album, oslava školního roku, premiéra videa, křest desky, turné Snowboardonline Tour, VIP klub, zbrusu nový web, cenzura i adoptivní strategie, to vše jsou položky na seznamu novinek ze světa kapely JAKSI TAKSI.

NOVINKY Z TÁBORA JAKSI TAKSI NOVINKY Z TÁBORA JAKSI TAKSI

Chlapci v akci

Kapela JAKSI TAKSI vydala se začátkem školního roku nové CD. S přípravou se tentokrát příliš nespěchalo. Důvody byly dva. Prvním byla potřeba ponechat větší odstup od doby nahrávání pro sestavení pořadí a výběr skladeb, které budou na desku umístěny, druhým pak vydání na začátku září a to hlavně proto, že album obsahuje píseň s názvem „Škola“. CD potěší všechny příznivce svižné kytarové muziky, kteří mají rádi české texty. Skladby na albu se vyznačují silnými - a jak už je u JAKSI TAKSI zvykem - často hitovými refrény. Zpěv na desce by měl být trochu tvrdší než tomu bylo u předešlých alb, z desky by zazní občas i cizí jazyky jako francouzština, němčina a angličtina a větší pozornosti se dostalo také kytarové sekci a vokálům obecně.

Cenzura?

Album obsahuje jednu krátkou skladbu, která byla raději cenzurována. Jde totiž o píseň s poněkud větším počtem nepublikovatelných výrazů naskládaných ve velmi krátkém časovém úseku (přesně 35 vteřin). Podle slov kapely však tento krokto není samoúčelný a text v plné verzi má svůj smysl, který jednoduše popisuje jeden nevydařený den. Plnou verzi si budou moci zvědaví posluchači stáhnout ve VIP klubu.

VIP klub

Jako reakci na tolik diskutované téma okolo vypalování CD zvolila kapela poněkud netradiční cestu. Nosič neopatřila žádným ochranným softwarem, ani varováním o tom, že kopírování zabíjí hudbu. Naopak, jako poděkování pro všechny, kteří podpoří kapelu zakoupením originálního CD připravila vstup do tzv. VIP klubu JAKSI TAKSI. Na každém CD nosiči je totiž vytištěn specifický kód, který slouží pro vstup do zvláštní sekce na webových stránkách kapely. Po zaregistrování budou mít všichni členové klubu možnost získat mnoho informací, raritních nahrávek, fotografií či videí, které budou běžnému návštěvníkovi stránek skryty. Jako první bonus je připraven videoklip k písni „Všechno dobrý“ z předchozího stejnojmenného alba V brzké době bude zpřístupněn ke stažení klip k písni z nového alba „Ruce spojený“ a další budou následovat. Zároveň budou v této sekci probíhat různé soutěže a akce, takže všichni z již zmiňovaného klubu se mají na co těšit. Pro ty, co ještě nemají přístup k internetu je již součástí obalu jako poděkování několik kupónů na slevu pro nákup v různých obchodech a tak se může posluchači investice do nákupu CD i několikrát vrátit.

Videoklipy

Jelikož k minulé desce byl natočen pouze jeden videoklip k pilotnímu singlu, tentokrát kapela slibuje nápravu. Hotovy jsou již dva videoklipy a nezůstane jen u nich. Ztvárnění v podobě videoklipu by se tak ve finále měly dočkat skladby „Ruce spojený“, „Škola“, „Jednou“ a čtvrtá píseň, která bude vybrána na základě vkusu posluchačů.

Snowboardonline.cz Tour 2005

S vydáním desky rovněž souvisí řada koncertů po klubech v celých Čechách pod názvem Snowboardonline.cz Tour 2005. Fanoušky tak čeká v průběhu podzimu téměř 40 koncertů, na nichž je slibováno mnoho překvapení. Samotný křest desky se pak uskuteční 22.9.2005 v pražském klubu Rock café na Národní třídě. Na většině koncertů bude spoluvystupovat skupina Mauritius z Kolína, na jejichž desce se producentsky podílí i někteří členové JAKSI TAKSI

Webová pavučina

Výraznou novinkou jsou webové stránky, které doznaly kompletní proměny. Návštěvník tak může např. ovlivnit skladbu koncetního repertoáru, účastnit se různých soutěží, anket apod. Check it out!

Adopce na dálku

Zdravě ironická a tvrdě glosující kapela nezapomíná ani na odvrácenou stránku života a tak se členové rozhodli zúčastnit se projektu Adopce na dálku tím, že část peněz za prodaná alba věnují jistému chlapci v Thajsku, který tak dostane patřičnou péči a vzdělání. O jeho úspěších a zážitcích se samozřejmě průběžně dočtete na webu.

Chcete je?

Pokud ano, vězte, že album Zachovejte paniku je distribuováno prodejní sítí Bontonland, ruku k dílu však přidávají prakticky všichni dobří prodejci hudebních nosičů. Veškeré další informace o kapele, vystoupeních i desce naleznete na www.jaksitaksi.cz a v REPORTU 9/05 (ano, to je ten s CD "Street Noise", které si i sami členové Jaksi Taksi velmi pochvalují - pozn. redakce).

zavřít