Metaloví Mastodon se pustí do křehké Feist, ta jim to oplatí

Vydáno 29.11.2011 | autor: redakce

Hudební svátek Record Store Day proběhne až v dubnu 2012. Mastodon už teď vědí, čím ho zpestří. Oslovili éterickou zpěvačku Feist, chtějí udělat cover verzi její písně. Ta udělá to samé pro ně. Předělávky vydají na společném albu Split 7. Letos se do projektu zapojili třeba Foo Fighters, Duran Duran a Lady Gaga.

Metaloví Mastodon se pustí do křehké Feist, ta jim to oplatí Metaloví Mastodon se pustí do křehké Feist, ta jim to oplatí

mastodontihpV rozhovoru pro kanadskou MTV prozradil Troy Sanders z Mastodon plány pro Record Store Day. Oslovili éterickou zpěvačku Feist, která letos vydala pátou řadovku Metals. Z té jí seberou jeden track, který překopou k obrazu svému. Album Metals se tak potká s metalem Mastodon. Feist jim to naštěstí může oplatit, bude pravděpodobně vybírat z jejich letošní desky Hunter.

Record Store Day je takový hudební svátek. V ten den se interpreti snaží vydat něco výjimečného a podpořit tak nezávislé obchody s hudbou po celém světě. Jen v Británii se zapojilo na 180 prodejen. Prodej vydané nahrávky totiž probíhá pouze v nich. Taky tu probíhají raritní koncerty, Foo Fighters letos zahráli v jednom obchodě jen pro pár desítek lidí.

Record Store Day připadá od roku 2007 na třetí sobotu v dubnu. V roce 2012 to bude 18. duben. 



 Text: kofo

zavřít