Metronomy představí v pondělí Praze desku nominovanou na Mercury

Vydáno 30.11.2011 | autor: redakce

Britskou čtveřici Metronomy vede frontman Joseph Mount, ten je i jejím tvůrčím "mozkem". Jejich aktuální deska The English Riviera vyšla letos v dubnu, od britského NME získala devět hvězdiček z deseti, taky byla nominována na prestižní cenu Mercury. Praha nad ní může zajásat už 5. prosince, to přijedou do Lucerna Music Baru.

Metronomy představí v pondělí Praze desku nominovanou na Mercury Metronomy představí v pondělí Praze desku nominovanou na Mercury

metronomy new_0Pokud od nich očekáváte stejnou digitální melancholii jako na uznávaném albu Nights Out, tak vás očekává šok. Ale příjemný. The English Riviera je třetí album Metronomy a po Nights Out druhé na Because Music. Je to nadupané a suverénní pop album, skvělá deska plná loudavých funkových písniček k západu slunce.

Skvostná pecka Everything Goes My Way, s hlasem Roxanne Clifford z Veronica Falls je pravou letní klasikou. Varhany, které prostupují The Look se vám vypálí do hlavy navždycky. A vemte jed na to, že tahle deska je spolehlivě tanečnější než její předchůdkyně.

Pokud Nights Out vyzařovalo pocit přesouvání se z party na party ve čtyři ráno s chemikáliemi v krvi, The English Riviera pluje po klidných vodách letních dní. A jestli slyšíte na klasické sedmdesátky jako Fleetwood Mac, Steely Dan a Stevie Wonder, jste na správné adrese. A přestože Mount v současnosti pendluje mezi Londýnem a Paříží, album se zrodilo na místě, kde před desetiletím začínal - v Devonu v Anglii.

Metronomy vznikli také v Totnes v Devonu po mnoha letech Mountova bubnování v různých kapelách ve škole. Ujel na Björk a Aphexovi, zamknul se v ložnici a začal nahrávat na svém počítači. Přestěhoval se do Brightonu a v roce 2006 vydal svůj debut Pip Paine (Pay The £5000 You Owe). Když ho Erol Alkan pozval, ať vystoupí v jeho klubu, Mount si k tomu přizval Oscara Cashe a Gabriela Stebbinga.

Mount píše a skládá všechny písničky, ale naživo jsou Metronomy kvartet. Kapelu opustil Stebbing, takže Mount doplnil Metronomy o Annu Prior a Gbenga Adelekana na bicí a basu. On a Oscar tvoří jádro. " Trvalo to sice nějakou dobu, ale teď nepoužíváme žádné přednahrané pásky nebo něco takového, hrajeme všechno naživo a o to větší to je show!"

Vstupenky za 400 korun (a poplatky) jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku, v den koncertu pak za 500 korun.



Text: TZ, kofo

 

zavřít