Jablkoň, Obří broskev nebo Poletíme? natočili album pro děti

Vydáno 01.12.2011 | autor: redakce

Kapely Jablkoň, Obří broskev, Poletíme?, Yellow sisters, Žamboši, Květy a další se spojily a natočily album pro děti. Animované trio 3B představuje desku Bongo Bombarďák.

Jablkoň, Obří broskev nebo Poletíme? natočili album pro děti Jablkoň, Obří broskev nebo Poletíme? natočili album pro děti

cd-bongo-bombardak-3b-11Nové album Bongo BomBarďák, za kterým stojí animované trio 3B, navazuje na úspěšnou „jedničku“ Bongo Bonboniéra. I tentokrát si kapela 3B (Best Boy – kytara, zpěv / Bibi - basa / Bongo - bicí) přizvala několik kamarádů, aby jí s nahrávkou pomohli. Na albu tak najdete písničky od kapel, jako je Jablkoň, Obří broskev, Poletíme?, Yellow sisters, Žamboši, Květy a další. Celkem jich je na albu osmnáct, hned první skladba pobízí k interaktivitě a děti mohou soutěžit o ceny prostřednictvím webu www.bongobombardak.cz. V kapele se však tentokrát udála veliká změna. Beatboxer a showman BomBarďák fascinoval kapelu natolik, že ho nejen pozvala k natáčení, ale pojmenovala po něm rovnou album. BomBarďák provází celou nahrávkou, komentuje, beatboxuje (nebo si to alespoň myslí) a rapuje tak, že nezná kapra... tedy bratra. „Naprosto nás rozsekal, ještě teď vidím před sebou naše první setkání, OMG a samozřejmě taky LOL a ROFL,“ svěřuje se leader kapely Best Boy.

Celé album otevírá skladba Šnek písničkáře Montyho, jejíž tragikomický text vychází přímo ze života. Monty k tomu říká: „Píseň se zakládá na tragickém příběhu ostravské legendy Míti Dostála, který před mnoha lety choval v koupelně šneka. Osud Dostálova šneka je popsán v poslední sloce písně. Ovšem přibičtí šneci se těší dobrému zdraví a jejich vitalitu společně s dětmi bedlivě hlídám.“ Tato píseň o nezvyklém domácím mazlíčkovi v sobě ukrývá jednu „volnou sloku“, nebo spíš výzvu: „Pojďte taky zpívat o svém zvířátku.“ Na web kapely www.bongobombardak.cz pak mohou děti či rodiče posílat videa s vlastní slokou. Soutěží se o hodnotné ceny (viz. záložka „soutěže“ na zmíněném webu). Dá se ale soutěžit i bez videa a na zcela jiné téma. Protože 3B se cítí být kapelou v podstatě mezinárodní, tak i tentokrát pozvali kolegy ze zahraničí. Slovensko zde reprezentuje kapela Režimy a zpěvačka Monika Satková. A pokud děti znají některá slova ze „slovenčiny“ uvedená v písni, opět mají šanci si zasoutěžit. Bibi dodává: „Je nám líto, že malé děti už nerozumí slovenštině a přitom rap v ní zní tak úžasně, co říkáte? Třeba tahle písnička trošku pomůže k porozumění. Například já díky tomu zjistila, že Kroch Kroch, není zkratka pro dvojitou „krochnu“, kterou používal slavnej lotr Babinskej.

 zdroj: TZ, map
zavřít