Letní Olympijské hry 2012 v Londýně zahájí Underworld

Vydáno 08.12.2011 | autor: redakce

Elektronická dvojice Underworld byla vybrána, aby zahájila slavnostní ceremoniál provázející Letní Olympijské hry v Londýně, které začnou 27. července.

Letní Olympijské hry 2012 v Londýně zahájí Underworld Letní Olympijské hry 2012 v Londýně zahájí Underworld

underworldDuo Rick Smith a Karl Hyde momentálně spolupracují s oscarovým režisérem a producentem Dannym Boylem, který je zároveň uměleckým ředitelem zahajovacího ceremoniálu a má tak na starost veškerou hudbu hrající během tříhodinového obřadu. Ten se bude konat 27. července příštího roku.

„Chceme v lidech ponechat spíše hudební vzpomínku, než tu vizuální. Je to obrovská čest, že tohle můžeme dělat a bereme to velmi vážně. Rozhodně to není něco, co budeme mít možnost dělat znovu,“
uvedl Karl Hyde.

„Jmenování Underworld do pozice interpreta, který zahájí ceremoniál, bylo posledním dílem skládačky předních britských kreativců, kteří chystají obřad,“
dodal Boyle.

Spolupráce Underworld a Dannyho Boyle začala už při natáčení filmu Trainspotting, kde zazněl track Born Slippy. Od té doby uplynulo patnáct let a z těch tří se stali blízcí přátelé. Hudba Underworld se pak objevila i v dalších Boyleových filmech, naposledy třeba v Sunshine. V orce 2010 se znovu všichni sešli při spolupráci v Národním divadle u produkce Frankensteina.



text: map, foto: archiv

underworldolymp 
zavřít