Rihanna čelí rasistickým narážkám holandského časopisu

Vydáno 21.12.2011 | autor: redakce

Rihanna se potýká s redakcí holandského časopisu Jackie, který ji otituloval slovy "Nigga Bitch", což podle zpěvačky skrývá rasistický podtext. Šéfredaktorka Eva Hoeke rezignovala na svoji funkci.

Rihanna čelí rasistickým narážkám holandského časopisu Rihanna čelí rasistickým narážkám holandského časopisu

 rihanao2Zároveň však reagovala na kritiku článku tím, že narážka byla vtip, a že byla použita nevhodně a hloupě a za vzniklou situaci se omluvila. Nicméně i tak Eva Hoeke s okamžitou platností odstoupila ze své funkce.

Rihanna se se situací vypořádala po svém, a to na svém profilu na Twitteru, kde Hoeke nazvala „neuctivou a poněkud zoufalou“. „Doufám, že umíte číst anglicky, protože váš časopis je ubohou ukázkou vývoje lidských práv! Jste neuctivá a poněkud zoufalá!“ uvedla doslova zpěvačka na svém profilu. „Překročila jste hranice civilizovaného jednání. Tisíce holandských dívek by bylo šťastných, kdyby se psalo o nich. Raději jste mohla vydat článek o nich, než napsat tohle. To je váš odkaz světu!“ dodala Rihanna.

„Dala jste dohromady dvě slova za účelem ponížení, jiný smysl to nedává... Dobře, se vším respektem a mým jménem – tady jsou dvě slova ode mě: FUCK YOU!“
rozohnila se Rihanna na závěr.

Zpěvačka před pár dny navíc nezvládla vystoupení v Portugalsku, kde se jí během show udělalo nevolno, a musela odběhnout z pódia. Na Twitteru pak přiznala, že se necítila dobře už od začátku koncertu a musela se jít vyzvracet.



text: map, foto: archiv

rihanagtop 
zavřít