Žebřík 2011 odstartoval, finále proběhne 16. března v Plzni

Vydáno 01.01.2012 | autor: redakce

Anketa Žebřík vstupuje do jubilejního 20. ročníku! Výsledky dvouměsíčního hlasování budou vyhlášeny 16. března v plzeňském Parkhotelu. Finálovým večerem za účasti naší hudební elity vás provedou Tomáš Hanák a Klára Vytisková.

Žebřík 2011 odstartoval, finále proběhne 16. března v Plzni Žebřík 2011 odstartoval, finále proběhne 16. března v Plzni

Vytisk_hanakTomáš Hanák a Klára Vytisková, Žebřík 2010Během ledna mohou fanoušci hlasovat pro kteréhokoliv ze svých favoritů, a to zasláním sms na číslo 900 06 09. Více v Pravidlech hlasování. Z prvního kola vzejde pět nominovaných v deseti kategoriích, kteří budou oznámeni 1. února. O definitivních vítězích se pak bude rozhodovat až do konce února.

V domácí části ankety lze kromě českých a slovenských hudebníků uvádět také zahraniční umělce dlouhodobě působící v ČR a SR. Obsahuje kategorie Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, Objev, Akce, Film a Průser roku.

Stejné kategorie platí i pro zahraniční část, která má uzávěrku 29. února. Každý hlas bude slosován o hodnotné ceny partnerů Žebříku.


koller David Koller a Jarda Hudec, Žebřík 2010Slavnostní vyhlášení se uskuteční 16. března od 20 hodin v Parkhotelu Plzeň. Na pětihodinové show budou oceněni tři nejlepší umělci v každé kategorii, kteří převezmou bronzové sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka.

Během galavečera, kterým provedou Tomáš Hanák a Klára Vytisková, budou k vidění speciální koncerty mnohých předních interpretů. Vystoupí např. Charlie Straight, Mandrage, Navigators, písničkář Tomáš Klus a další.

„Dvacátým výročím bychom rádi odstartovali novou etapu cen Žebřík. Na jejich vyhlášení se koncertně představí spíše mladší interpreti, současně ale pozveme další osobnosti naší scény, které se na Žebříku během jeho bohaté historie prezentovaly“,
říká ředitel hudebních cen Jarda Hudec.

NightworkNightwork, Žebřík 2010Mimořádný zážitek slibuje projekt Best of Tata Bojs, který bude průřezem třiadvacetileté kariéry této osobité skupiny. Nabídne největší hity za účasti zajímavých hostů a za doprovodu speciální vizuální show.

Druhá scéna
bude ve znamení (elektronické) taneční hudby a hiphopu v režii předních DJs a kapel.

Po skončení udílení cen následuje oficiální after party s hvězdami Žebříku, rovněž v prostorách plzeňského Parkhotelu.

Mezi oceněnými minulého ročníku této prestižní ankety byli Vojta Dyk, Miro Šmajda, Martin Chodúr, Aneta Langerová, Ewa Farna, Klára Vytisková, NiceLand, Ben Cristovao, Tomáš Klus, UDG, Nightwork, Sunshine, Lucie, BSP, Mňága a žďorp ad.

Žebřík 2011
pořádají magazín iREPORT a Plzeňský kraj. Patronem akce je hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Pravidla hlasování


Redakční tipy


Předprodej vstupenek a VIP passů


zdroj: TZ, map 

Top
zavřít