Prince Party: S hudbou Prince oslavte 3 krále

Vydáno 02.01.2012 | autor: redakce

Funkové a soulové, ale i popové a rockové hity Purple Rain, Kiss, Black Sweat, My Name Is Prince nebo Get Off zazní v pátek 6. ledna v dejvickém klubu La Fuente na Prince Party. Do playlistu bude zařazena také Princova singlová novinka Extraloveable

Prince Party: S hudbou Prince oslavte 3 krále Prince Party: S hudbou Prince oslavte 3 krále


princea2_plakatt_mensi
V Česku bývají pravidelně party fanoušků Depeche Mode nebo irských U2. Funkové akce tak časté nejsou, zvlášť ne takové, které by celé byly věnované jednomu interpretovi. "Byť je Česká republika bigbítový národ, žije zde několik milovníků drahého kamení, čokoládových žen a hutné muziky, která rozhoupe boky i těm největším prknům. A právě tito perverzní milovníci se takto hodlají sejít a vítají každého nového člena. Prince je záruka hekavé atmosféry," uvedl spolupořadatel akce Petr Soukup.


Prince
 patří už bezmála čtyři dekády mezi nejvýznamnější hudební ikony a nejnadanější multiinstrumentalisty. V 80. letech "soutěžil" s Michaelem Jacksonem o trůn krále popu. Později se více věnoval jazzu, dřevnímu funku, dokázal střebat to nejlepší z hip-hopu i tanečního electra.

Za svou kariéru vydal pětadvacet studiových desek, pět soundtracků, tři alba pod hlavičkou jeho kapely New Power Generation a nespočet dalších nahrávek pod všemožnými pseudonymy. Dosud posbíral sedm cen Grammy, Zlatý glóbus i Oscara. Od roku 2004 je členem Rock and Rollové síně slávy.

Prince Party v pražském klubu La Fuente startuje v pátek ve 21 hodin a vstup je zdarma. 




dm 

zavřít