Co vyjde v roce 2012

Vydáno 03.01.2012 | autor: redakce

Ačkoliv se zdá, že hudební průmysl stagnuje, rok 2012 bude co do novinek opět pestrý. Nové album plánují například Madonna, Muse, Offspring, Green Day, Aerosmith, Guns N'Roses, Lady Gaga nebo Paramore.

Co vyjde v roce 2012 Co vyjde v roce 2012


entershikariEnter Shikari - obal desky A Flash Flood Of ColourUž za pár dní se pochlubí svojí novinkou britská post hardcore parta Enter Shikari. Album A Flash Food Of Colour je jejich třetí studiovkou, kterou natáčeli zčásti v Londýně a zčásti v Thajsku.

Již 16. studiové album představí na konci ledna bývalý člen Beatles Ringo Starr. Svoji desku pojmenoval jednoduše Ringo 2012. Na paty mu šlape jeho bývalý kolega Brouk Paul McCartney, který má na triku svoji 23. sólovou desku. Ta ponese název Kisses On The Bottom.

V únoru plánují desku také Van Halen. Po vydání alba s názvem The Future se rovnou vydají na turné. Čtvrtou sólovku Willpower si na únor připravil i rapper will.i.am, známý především z Black Eyed Peas. Booklet se jenom hemží slavnými jmény, které s rapperem na desce spolupracovaly, například Mick Jagger, Jennifer Lopez, Cheryl Cole, Steve Aoki, Tears For Fears, Wyclef Jean nebo Nicki Minaj.

Své 12. album si popová královna Madonna naplánovala na březen. Pro nedočkavce představí na konci ledna první singl z této desky s názvem Gimme All Your Luvin'. O několik generací mladší Willow Smith udělala díru do světa platinovými singly Whip My Hair a 21st Century Girl. Jedenáctiletá dcera herce Willa Smithe debutuje s albem Willow: You Think You Know Me.

muse MuseOčekávanou deskou bude také nové album Muse, kterou jejich frontman Matt Bellamy popsal na svém Twitteru jako „křesťanskou gangsta rap jazzovou odyseu s ambientními prvky dubstepu, flamenca, metalu a psychedelie".

Přestože se ohledně Bloc Party spekulovalo o rozpadu kapely a frontman Kele Okereke se věnoval svojí sólové dráze, opak je pravdou. Jak Okereke potvrdil v nedávném rozhovoru pro Radio 1, Bloc Party míří do studia a chystá se vydat novou desku.

Zaoceánští psychedeličtí rockeři MGMT plánují svou eponymní desku na druhou polovinu tohoto roku. The Killers stále pracují na čtvrtém studiovém albu, které by se pravděpodobně mělo jmenovat Battle Born. Druhou desku pod názvem Sounds from Nowheresville by měli vydat také britští The Ting Tings.

knechtova_depecheKatarína KnechtováNa česko-slovenské scéně bude také rušno. Práci na druhém sólovém albu dokončuje bývalá zpěvačka kapely Peha Katarína Knechtová. Ke spolupráci si přizvala bývalého bubeníka a spolupracovníka Depeche Mode Christiana Eignera. Po slavném jménu sáhli také nováčci A Banquet, kteří svůj debut natáčejí částečně s producentem Nirvany Stevem Albinim a částečně s českým producentem Borisem Carloffem. Svoji novinku chtějí na jaře představit také Rara Avis a do studia se chystá i NiceLand, který plánuje vydání alba na podzim tohoto roku.

Vydání nové desky také plánují: Offspring, Green Day, Aerosmith, Guns N'Roses, Lady Gaga, Paramore, Queens Of The Stone Age, Rage Against The Machine, Slayer, Keane, Alice In Chains, Ne-Yo a další.

text: map, foto: archiv

kopie 2 - madonna_003
zavřít