Paul McCartney o nové desce: Dala mi vzpomenout na Beatles

Vydáno 05.01.2012 | autor: redakce

Paul McCartney vydá příští měsíc poklonu svým hudebním vzorům. Na albu Kisses On The Bottom se podíleli například Eric Clapton a Diana Krall.

Paul McCartney o nové desce: Dala mi vzpomenout na Beatles Paul McCartney o nové desce: Dala mi vzpomenout na Beatles

paul_studioJiž na 7. února letošního roku je ohlášeno vydání desky s názvem Kisses On The Bottom, kde Paul představuje písně těch, kteří ho vlastně přivedli ke skládání, ale zároveň i několik svých nových kompozic, které jsou právě těmito umělci inspirování.

Nad tímto projektem jsem přemýšlel již řadu let, ale až tentokrát jsem si řekl, že pokud takové album nenatočím teď, tak už ho nenatočím nikdy," uvádí k celému projektu sám autor. Deska vznikala v Capitol Studios v New Yorku, Los Angeles a Londýně, a to pod producentskou taktovkou cenami Grammy ověnčeného Tommyho LiPuma a dále zpěvačky a skladatelky Diany Krall a její kapely.

Natáčení byla pro samotného McCartneyho úplně novou zkušeností. Jde totiž o první desku, na které se představuje pouze jako zpěvák a kytaru tak nechal postávat v koutě. „Celé natáčení bylo velmi spontánní, dávalo mi vzpomenout na dobu s The Beatles. Tehdy jsme prostě přišli s písní, dali ji do placu a zkoušeli ji nahrát mnoha způsoby a v mnoha aranžích, dokud jsme nebyli spokojeni," dodává McCartney. 

Na albu Paul vzpomíná na příklad na muzikanty jako Fred Asteire, Harold Arlen či Cole Porter. Jako první singl byla vybrána skladba My Valentine, kde hostuje Eric Clapton.



Paul McCartney - My Valentine

mp 
zavřít