DESÁTÉ NAROZKY LUCERNA MUSIC BARU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Lucerna Music Bar oslaví 1.11. neuvěřitelné 10. narozeniny. Bude to velká noc. Na kulatém pódiu, které je v kontextu našich klubových scén naprosto výjimečné, se vplíží Laura a její tygři, přiletí Mig 21 a v rytmu funky si zařádí Monkey Business.

DESÁTÉ NAROZKY LUCERNA MUSIC BARU DESÁTÉ NAROZKY LUCERNA MUSIC BARU

Během večera se tedy představí tři kapely, jež jsou s historií klubu pevně spjaty. „Bude to příjemný koncert, na kterém nebudou samozřejmě chybět ani speciální zvukové a obrazové efekty“, říká Michal Filip – zakladatel, dramaturg i manager Lucerna Music Baru v jedné osobě. Klub založil jako protiklad k undergroundové scéně, která v prvních pěti letech devadesátých let obsadila kluby a rádiové stanice. Chtěl otevřít prostor pro hudbu nejen kvalitní ale i veselou, taneční.

Celý svět se točí na kulatém pódiu LMB..

Za deset let se na pódiu Lucerna Music Baru odehrálo tři tisíce koncertů, přišlo milion diváků. Bar otevíral 25.10. 1995 legendární koncert skupiny Laura a její tygři. Ke skupinám, které zde nejčastěji hostovaly patří také Chinaski, Šum svist, Buty. Bylo to první místo v Praze, kde se objevily komponované videotéky. „Nejvíc jsem pyšný, že na prknech Lucerna Music Baru vystoupil Maceo Parker,“ říká Michal Filip. Hrál v tomto sále snad dvacetkrát a nikdy neskrýval, že tady vystupuje opravdu rád. Než aby hrál ve velkém sále Lucerny, raději prý zahraje v malém dvakrát... Mezi mnoho dalších světových muzikantů, které tady měli koncert, patří jazzová saxofonistka Candy Dulfer a slavní anarchisté Chumbawamba. …“Nejméně jsem pyšný na to, že největší odvaz byl soukromý koncert Michala Davida v roce 1998. Byl to počátek jeho comebacku a holky si opravdu nechaly dávat jeho podpis na nahé tělo. Mrzí mě i to, že třeba právě zde se při koncertu nesvlékl Richard Miller, dodává dramaturg.“

Ty ne, ty jo, ty můžeš dál, ty vůbec..

Do budoucnosti se nechce scéna uzavírat novým trendům a černé muzice, můžete zde slyšet i koncerty let minulých ale také hip hopu a „černé muziky“. Ovšem jsou „stále umělci, kterým se Lucerna Music Bar neotevře“…

V současné době se zde realizuje natáčení pořadu televize HBO Na stojáka v režii Zdeňka Syrového a produkci Ondřeje Trojana, který se odehrává v prostředí kabaretu. Což skvěle souzní s historií místa, kde hrával R. A. Dvorský, Karel Hašler, Jiří Voskovec a Jan Werich. Dodejme, že na koncert k desátým narozeninám naváže mejdan v Hospodě v Lucerně, kterou také Lucerna Music Bar provozuje, kde byl dřív Černý kůň. Objeví se na něm ti, kteří v minulých letech v Lucerna Music Baru hráli. Chybět nebude ani majitelka Lucerny Dagmar Havlová, která se také koncertů v Lucerna Music Baru často účastní.

Začátek koncertu je ve 20 hodin.

Více info: www.musicbar.cz

zavřít