WOHNOUT - NEWYDÁNO

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

U příležitosti právě probíhajícího Olmeca Tour 2005 vydali WOHNOUT speciální minialbum. Výtěžek z raritního CD Nevydáno je určen charitě. Recenzi této zajímavé (a pro fanoušky rozhodně povinné!) kolekce najdete v REPORTU 12/05.

WOHNOUT - NEWYDÁNO WOHNOUT - NEWYDÁNO

NEVYDÁNO, NESLÝCHÁNO

CD, které dostalo všeodhalující název „NEVYDÁNO“, přináší šest skladeb, které se nevešly na alba Zlý noty na večeři (2000), Pedro se vrací (2002) a aktuální Rande s panem Bendou (2004). Svého „zvěčnění“ se tak konečně dočkaly koncertně prověřené písně jako Husí morálka, Jedna věta nebo coververze skladby I Saw Your Mommy od Suicidal Tendencies i nahrávky, které se dostávají k „uchu“ veřejnosti vůbec poprvé (Dcera, Sojčí pírko nebo Balalajka).

Zvědavosti fanoušků pak kapela učinila zadost komentářem ke každé skladbě, kde „po wohnoutovsku“ popisuje původ nebo osud dané skladby. „Jelikož jsme zvažovali zimní šňůru po Sibiři, od kolchozu ku kolchozu, udělali jsme speciální intro, rádoby ruskou písničku, aby se jako Sibiřani v kotli líp chytli. Jenomže pak jsme si uvědomili, že turné po Sibiři je blbost, a proto bude lepší zůstat dál u nás v Monte Carlu. Pak jsme tuhle věc chtěli dát na Rande s panem Bendou, ale Nikitovi Brutalšenkovi, našemu kamarádovi, se to moc nezamlouvalo a on je fakt blázen, střílí kvůli každý hovadině. Naštěstí už ho deportovali, takže píseň možná právě teď hraje na tvým/vašem aparátu.“ dodávají Wohnout např. k songu Balalajka.

Punc výjimečnosti tomuto CD dodává i skutečnost, že výtěžek z jeho prodeje skupina použije k nákupu hudebních nástrojů pro zkušebny vybraných nízkoprahových klubů – což jsou v několika městech ČR zřízené kluby, kam si, v rámci streetworkových programů, může kdokoli z ulice - bez zbytečních „lustrací“ - zaskočit a hudebně se vyřádit... Kdo se o tomto programu chce dozvědět více – má k dispozici leták, který je součástí každého CD. Toto CD není úmyslně distribuováno přes klasické obchody s hudbou, ale za pouhých 70,- Kč ,kterými přispíváte na výše uvednou aktivitu, je k dispozici pouze na právě probíhající šňůře Wohnout a jejich domovských stránkách.

Wohnout liwe:

02.12. TRUTNOV New End
host: Nikde Nikdo

07.12. OLOMOUC U-Klub
host: Nikde Nikdo

08.12. OSTRAVA Boomerang
host: Nikde Nikdo

10.12. HERÁLEC KD
host: Vypsaná fiXa

12.12. BRNO Fléda
host: Prowizorium

13.12. BRNO Fléda
host: Nikde Nikdo

16.12. KLADNO C19
host: Prowizorium

17.12. SOKOLOV RC Na vrakáči
host: Nikde Nikdo

20.12. ÚSTÍ NAD LABEM Národní dům
host: Prowizorium.



































Wíce: www.wohnout.cz

zavřít