TRIKEM PROTI KOMUNISMU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

S KOMUNISTY SE NEMLUVÍ leda TRIKEM PROTI KOMUNISMU je název chvályhodné akce, která proběhla 7.12. v pražské Divadle Archa. Vystoupilo na ní několik nejen hudebních osobností.

TRIKEM PROTI KOMUNISMU TRIKEM PROTI KOMUNISMU

Přehlídka osobností byla zlatým hřebem benefičního koncertu „S KOMUNISTY SE NEMLUVÍ leda TRIKEM PROTI KOMUNISMU“



Ve středu 7. prosince se na pódiu pražského divadla Archa uskutečnilo setkání hudebníků a grafiků spolu s dalšími osobnostmi českého kulturního a politického života. Na koncertě, kterým provázel Zdeněk Suchý vystopily kapely Bengas, Gaia Mesiah, Blue Effect, duo Roman Holý a Matěj Ruppert, Kollerband, Lemon Nashville se skupinou Breakers a písničkář Zbyněk Horváth.

„Komunisti nám skutečně škodí a my o tom často nevíme. Největší problém naší současné společnosti je v tom, že lidem je všechno jedno. To nás pronásleduje celé dějiny … a proto si myslím, že každá akce proti komunistům, i ta nejprovokativnější, je dobrá!“ řekl Ivan Medek, který stručně a výstižně zahájil protikomunistický večer.



Vrcholem večera se stala jedinečná módní přehlídka designových triček, která na sebe oblékli netradiční modelky a modelové: Lejla Abbasová, Marek Benda, Vratislav Brabenec, Šimon Caban, David Černý, Mário Císař, Jiří X. Doležal, Pavla Hájková, Vladimír Hučín, Svatopluk Karásek, Jan Kasl, Naděžda Kavalírová, Ester Kočičková, Perla Kotmelová, Josef Kudláček, Liběna Rochová, Jan Ruml, Matěj Ruppert, Simona Rybáková, Radim Špaček a Jaromír Štětina.



Přeji si, abyste nikdy ve svém životě ani vaše děti nepoznali, co musela poznat naše generace“, popřála převážně mladému publiku předsedkyně Konfederace politických vězňů Naděžda Kavalírová.

TRIKEM PROTI KOMUNISMU JE KAMPAŇ ZA SNÍŽENÍ POPULARITY A VOLEBNÍCH PREFERENCÍ KOMUNISTŮ A KOMUNISMU V ČESKÉ REPUBLICE.
Nechceme, aby ochota některých našich politiků spolupracovat s představiteli KSČM, spolu s nezájem mnoha občanů o účast ve volbách dospěla až k opakování komunistické diktatury. Po příštích volbách, které by KSČM katapultovaly k moci, by mohlo být už pozdě.

Trikem proti komunismu je nenásilná výtvarná akce, která upozorňuje na nebezpečnost komunistické ideologie. Je to příležitost pro výtvarníky, aby dobrým designem chránili svou svobodu mít jiný než oficiální názor a ostatním připomněli, že není dobré bagatelizovat vliv KSČM – pohrobka totalitní KSČ – na náš život. Jde o možnost dekomunizace naší společnosti.
Trikem proti komunismu je cesta jak moderním způsobem oslovit velké množství lidí, neboť triko jako jeden z nejrozšířenějších oděvů představuje obrovskou reklamní plochu. Navíc je oblíbenou součástí šatníku mladých lidí, kteří již „na vlastní kůži“ nezažili komunistický režim a měli by se zamyslet nad jeho nebezpečností.

Michal Gregorini, organizátor


www.dekomunizace.cz

zavřít