NOVÍ RADIOHEAD NA OBZORU?

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

S přestávkami intenzivně pokračují práce na novince rockových proroků Radiohead. Zpráv o aktivitách přichází z jejich tábora stále poměrně dost: těsně před vydáním je DVD The Astoria Live, Radiohead si zahrají ve filmu a v létě možná, možná, možná vyrazí na turné po Evropě!

NOVÍ RADIOHEAD NA OBZORU? NOVÍ RADIOHEAD NA OBZORU?

24. ledna bude mít v USA premiéru celovečerní dokumentární film o slavném festivalu Coachella, ve kterém budou kromě Radiohead k vidění i slyšení živá vystoupení plus interview s Bjork, Pixies, Prodigy, The White Stripes a dalšími hvězdnými jmény. K vydání je taktéž připraven záznam koncertu Rádiových Hlav z londýnské Astorie. Památný koncert z 27.5. 1994 je k dispozici ve VHS formátu, nyní však "The Astoria Live" premiérově vychází i na DVD. Zdá se to už jako celá věčnost od chvíle, kdy mladíčci s Thomem Yorkem v čele tenkrát prosvištěli setem ve znamení skvostů jako Black Star, Creep, The Bends, My Iron Lung nebo Fake Plastic Trees...

V současnosti skupina pilně pracuje na novém albu, které by (pokud vše dopadne dobře) mělo vyjít už během května 2006. Optimistické zdroje blízké členům kapely naznačují i plány na singl, který by mohl nový materiál představit již v dubnu. Uvidíme, trpělivost v tomto případě rozhodně růže přinese, toť více než jisté. Každopádně krom několika pracovních názvů rodících se songů je znám pouze producent (zatím bezejmenného) alba. Tím je zkušený Mark Stent, dříve přes rameno hledící například Marylin Mansonovi, U2, Bjork, Oasis či Keane.

Nové skladby by skupina ráda prověřila na zatím nespecifikovaném turné, směřovaném k letním měsícům nadcházejícího roku. Předběžně se šušká cosi o koncertech v Americe, ale hlavně v Evropě, což čeští fanoušci velmi rádi slyší. O tom, zda jejich touhy dojdou konečně naplnění, budeme samozřejmě včas a náležitě důkladně informovat.

Podrobnosti z natáčení i z aktuálního rozpoložení frontmana Yorka a jeho kolegů můžete nicméně v mezičase bedlivě sledovat v blogové sekci "Dead Air Space" domovského webu www.radiohead.com.



zavřít