KC Vltavská láká jazzové fanoušky, v únoru startuje Elektra Jazz

Vydáno 10.01.2012 | autor: redakce

Kulturní centrum Vltavská startuje v únoru novou řadu jazzových koncertů s názvem Elektra Jazz. Každé úterý vystoupí v klubovém sále Elektra přední interpreti české jazzové scény. Sérii koncertů otevírá 7. února světově uznávaný kytarista David Dorůžka se svým triem.

KC Vltavská láká jazzové fanoušky, v únoru startuje Elektra Jazz KC Vltavská láká jazzové fanoušky, v únoru startuje Elektra Jazz


david-doruzka-webProgram jazzových večerů slibuje pestré zážitky pro fanoušky jazzové hudby i širokou veřejnost. Na své si přijdou jak příznivci progresivního jazzu, tak i návštěvníci, kteří mají rádi zpěvné melodie a mix různých hudebních žánrů. Po Dorůžkovi, který obdržel za svá alba již dvě hudební ceny Anděl, vystoupí 14. 2. Los Quemados se svěžím mixem jazzu, latina, funky a afro music. Následující úterý bude patřit jedné z nejvýraznějších skupin středoevropské hudební scény kapele Vertigo, jež přijede do Vltavské v rámci turné k 10 letům existence. Vertigo vytváří svébytný zvuk kombinující world music, vážnou hudbu, free jazz i pop spolu s violoncellem a osobitým hlasem Doroty Barové. Elektra Jazz dále nabídne koncerty nadějné Terezy Rajnincové & Groove Inn, legendární zpěvačky Jany Koubkové se skvělou doprovodnou kapelou a dalších skupin. Březnový program završí další výrazná osobnost domácí scény kytarista Libor Šmoldas se svým kvartetem.

Dramaturgyně Vltavské Simona Andělová k jazzovým koncertům dodává: „Rádi bychom naplno využili potenciál našeho menšího sálu Elektra a naučili návštěvníky chodit pravidelně na klubové akce. Snažili jsme se připravit zajímavé a žánrově pestré koncerty, které by zaujaly nejenom jazzové fanoušky, ale i naše stálé návštěvníky“. V příštích měsících se v Elektře kromě jazzu objeví také zpěvačka Načeva & Justin Lavash, folkoví písničkáři vystupující v rámci celoročního festivalu Hudební sklepy (Circus Ponorka, Václav Koubek,…) a další zajímaví umělci.

Informace o kompletním programu KC Vltavská hledejte na webu www.vltavska.cz a Facebooku www.facebook.com/vltavska.

Program:
7. 2. David Dorůžka Trio
14. 2. Los Quemados
21. 2. Vertigo: Best of turné - 10 let kapely
28. 2. Tereza & Groove Inn
6. 3. Eva Emingerová Trio
13. 3. Jazz Heads Filipa Spáleného
20. 3. Jana Koubková Quartet
27. 3. Libor Šmoldas Quartet

zdroj: TZ, map

 

zavřít