Adele: Přepište dějiny, 21 je úspěšnější než slavná The Wall

Vydáno 21.01.2012 | autor: redakce

Adele se podařilo zbourat jeden z milníků hudební historie. Její druhé album pokořilo prodejní rekordy Titaniku, The Beatles a Pink Floyd.

Adele: Přepište dějiny, 21 je úspěšnější než slavná The Wall Adele: Přepište dějiny, 21 je úspěšnější než slavná The Wall

adele_thwallSlavnější než skladby z Titaniku a oblíbenější než Pink Floyd a The Beatles. Tak vypadá v současnosti obrázek třiadvacetileté rodačky z Tottenhamu. Její druhá deska 21 bourá všechny myslitelné rekordy. Na čele amerického žebříčku US Billboard 200 okupuje první místo již šestnáct týdnů v kuse.

Pro představu, slavným albům Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band od The Beatles a The Wall od Pink Floyd se to podařilo „pouze" týdnů patnáct.

Minulý týden totiž Adele prodala dalších 104 000 kopií svého alba, což jí stačilo k obhájení prvenství. Celosvětově si 21 koupilo přes 17 milionů lidí.

A to není zdaleka všechno, podle zjištění serveru Lucky Voice patřilo Someone Like You mezi nejhranější karaoke skladby loňského roku. Adele má šanci získat za 21 cenu Brit Awards, nominovaná je v kategorii Album roku.



mp


adele_top_wall
zavřít