Duran Duran změní Bratislavu v obyčejný svět

Vydáno 27.01.2012 | autor: redakce

Legendární Britové Duran Duran se právě nacházejí na evropském turné. Českou republiku bohužel minou, ale už ve středu 1. února se představí v Bratislavě, a to není z Moravy a Čech tak daleko.

 

Duran Duran změní Bratislavu v obyčejný svět Duran Duran změní Bratislavu v obyčejný svět

Duran Duran vznikli už v roce 1978 a dosud natočili dvanáct studiových alb. Největší úspěch skupina zažívala v 80. letech, ale i jejich poslední deska All You Need Is Now z loňského roku si vysloužila pochvalné kritiky. S kapelou začal spolupracovat producent Mark Ronson, což Tereza Vavroušková v naší recenzi ocenila těmito slovy: Tajemstvím téhle úspěšné kolaborace je fakt, že Mark je dlouholetým duranovským fanouškem, podařilo se mu tedy přesně zachytit gró kapely a přidat k tomu svoje typické synťáky a moderní zvuk.

duran duran 10cm 300dpi

Pro české fanoušky může být sympatickým gestem, že česká modelka Eva Herzigová si zahrála v klipu Girl Panic! jednu z hlavních rolí. Kromě ní se ve videu objevily Cindy Crawford, Naomi Campbell a Helena Christensen. Režie povedeného klipu se ujal ostřílený mazák Jonas Åckerlund

Připomeňme, že u nás Durani své hity jako Ordinary World nebo Wild Boys zahráli téměř před sedmi lety. Slováky mají o něco raději, u nich byli před pěti roky. Vstupenky v cenách od € 27 do € 40 jsou k dostání v předprodejní síti Ticketportal.


zdroj: dm

zavřít