Vlasta Redl a jeho nová kapela odehrají Koncert, který se nekonal

Vydáno 04.02.2012 | autor: redakce

Písničkář Vlasta Redl vystoupí ve čtvrtek 22. března za doprovodu nové kapely v KC Vltavská, kde představí aktuální desku Koncert, který se nekonal.

Vlasta Redl a jeho nová kapela odehrají Koncert, který se nekonal Vlasta Redl a jeho nová kapela odehrají Koncert, který se nekonal

vlasta_redlVlasta Redl, zpěvák, textař, skladatel a multiinstrumentalista, se vrátil na pódia v roce 2011 po několikaleté kapelní pauze, ve které vystupoval pouze samostatně nebo v triu.

Obával jsem se, že dát dohromady kapelu „jen" stejně dobrou by mi asi u diváků neprošlo, a tento strach mi dodal odvahu oslovit ty nejlepší instrumentalisty, jací jsou u nás k mání," komentuje Redl výběr svých nových spoluhráčů, jejichž domovskými soubory jsou např. Buty, J. Kirschner, R. Müller, P. Lipa a kteří mají za sebou již i společné účinkování se světovými špičkami jako jsou mj. Mike Stern, Dave Weckl, Victor Bailey (Madonna) nebo Bobby McFerrin.


Nová deska s názvem Koncert, který se nekonal zaznamenává loňské jarní turné skupiny.

Ke vzniku desky Redl dodává: „Když jsme se po turné zavřeli do studia, zjistili jsme, že se ty nahrávky zvukově příliš neliší a že není problém spojit spolu různé části z různých večerů, aniž by nahrávka ztratila na autentičnosti. Rozhodli jsme se, že použijeme to nejlepší a vytvoříme jakousi koncertní koláž."



TZ, mp
zavřít