Metallica sází na jistotu, do Prahy přiveze pekelníky Machine Head

Vydáno 09.02.2012 | autor: redakce

Metallica vystoupí v pražské Synot Tip Areně 7.května a jako předkapelu si přiveze americké thrashmetalové matadory Machine Head.

Metallica sází na jistotu, do Prahy přiveze pekelníky Machine Head Metallica sází na jistotu, do Prahy přiveze pekelníky Machine Head

machineheadMachine Head patří mezi špičku na thrashové scéně, a to již od vydání debutu v roce 1994. Pocházejí z kalifornského Oaklandu. Základními pilíři této americké formace jsou Robb Flynn (vokál, kytara) a Adam Duce (basa), kteří jako jediní z původní sestavy v kapele působí dodnes. Debut Burn My Eyes přinesl mix thrashmetalu a hardcoru.

V roce 1997 naservírovali Machine Head svým fanouškům album The More This Change, o dva roky později pak Burning Red, na kterém se kapela přiklonila k vlně nových nu-metalových kapel a kladla větší důraz na melodiku.

V tomto duchu se neslo i další album Supercharger (2001). Návrat ke kořenům se konal až o dva roky později s Trough The Ashes Of Empires.

Machine Head naposledy v Praze koncertovali v roce 2007, kdy představili studiovku The Blackening. Pražský koncert, kde budou předskakovat Metallice, proběhne 7. května.



mp

kopie - metallica-2012
zavřít