Sting přidává další koncert, v červnu se vrátí do Prahy

Vydáno 13.02.2012 | autor: redakce

Fanoušci, kteří se nedostanou 18. února do Kongresového centra, nemusejí litovat. Sting se letos do Prahy ještě vrátí a to 25. června do vysočanské O2 Areny.

Sting přidává další koncert, v červnu se vrátí do Prahy Sting přidává další koncert, v červnu se vrátí do Prahy


STING_NormanJeanRoyBrokenMusicTour_LRSting se rozhodl na základě velkého zájmu českých fanoušků, že svojí návštěvou poctí letos Prahu hned dvakrát. Podruhé zahraje v O2 Areně a půjde o koncert v rámci turné k oslavám 25. výročí jeho sólové kariéry. Sting slibuje zahrát jeho největší hity a představí se fanouškům i tentokrát s basou kolem krku.

Skladatel, zpěvák, autor, herec, aktivista - STING získal uznání ve všech těchto rolích, a přesto se vzpírá snadnému označení. Narodil se v anglickém Newcastlu, v roce 1977 se přestěhoval do Londýna a spolu se Stewartem Copelandem a Andy Summersem založil skupinu Police. Společně vydali pět alb, získali šest cen Grammy a v roce 2003 byli uvedeni do Rock and Rollové síně slávy. 

Od roku 1985 vydal Sting 13 sólových alb, naposledy pak titul Sting: 25 Years, který vyšel 26. září 2011. Tato kolekce zachycuje poprvé v historii jak největší hity, tak i rarity ze Stingovy dlouholeté sólové kariéry. V rámci oslav tohoto milníku je k dispozici i nedávno vydaná iPad aplikace STING 25 - jako první svého druhu přináší vzácné fotografie, rozhovory a více než čtyři hodiny video obsahu, včetně exkluzivních záběrů z benefi čního představení k jeho šedesátým narozeninám v New Yorku.

Sting prodal téměř 100 miliónů alb jako sólový umělec a získal dalších 10 cen Grammy, Zlatý glóbus, cenu Emmy a obdržel tři nominace Oscara. Jeho poslední turné Back To Bass sklízí úspěchy po celém světě, včetně České republiky, kde je jeho koncert již dlouhou dobu vyprodán.



zdroj: TZ, map

zavřít