Na Prague City Festival zavítají Simple Plan a The All-American Rejects

Vydáno 14.02.2012 | autor: redakce

Prague City Festival nadělil svým příznivcům valentýnskou nadílku. Potvrdil účast dalších dvou kapel, kterými jsou Simple Plan a The All-American Rejects.

Na Prague City Festival zavítají Simple Plan a The All-American Rejects Na Prague City Festival zavítají Simple Plan a The All-American Rejects


simple plan - pub 4 - chapman baehlerPo vyprodaném zářijovém koncertě v Incheba Aréně se 29.6. do Prahy vrátí autoři hitů jako Perfect World, Crazy, Welcome To My Life, Save You nebo Jet Lag – Kanaďané Simple Plan. Druhá právě potvrzená skupina pochází ze Spojených států (na které odkazuje už svým názvem), hostuje na převážné části letošních koncertů Blink-182 a časopis Billboard ji zařadil mezi TOP 200 nejlepších umělců poslední dekády - The All-American Rejects.


Pop-punková pětice Simple Plan pochází z kanadského Montrealu a od roku 2002 do dnešního dne vydala čtyři studiová alba. Hned debutové album No Pads, No Helmets...Just Balls z roku 2002 přineslo čtyři úspěšné singly: I'm Just A Kid, Addicted, Perfect a I'd Do Anything s hostujícím Markem Hoppusem z Blink-182. Krom Hoppuse se na albu objevil i Joel Madden z Good Charlotte, kterým (stejně jako Avril Lavigne a Green Day) Simple Plan následně předskakovali na koncertech. Každá další nahrávka pak už jen sérii hitů rozšiřovala – vzpomeňme např. Welcome To My Life, Crazy nebo Perfect World z druhé desky Still Not Getting Any..., skladbu When I'm Gone z alba s pořadovým číslem III - Simple Plan či na singl Jet Lag z loňské nahrávky Get Your Heart On!, na jejímž vzniku se podílela také Natasha Bedingfield, zpěvák Weezer Rivers Cuomo nebo Alex Gaskarth z formace All Time Low.



all american rejects copyThe All-American Rejects za svoji dosavadní (a nutno podotknout zatím nepříliš dlouhou) kariéru prodali přes 10 miliónů desek, jejich jméno figuruje v TOP 100 nejslibnějších umělců současnosti a v TOP 200 nejlepších umělců poslední dekády. Jejich debutové album The-All American Rejects získalo platinový prodejní statut, druhé Move Along dosáhlo dokonce na dvojnásobnou platinu a třetí When The World Comes Down nabylo navzdory krizi v hudebním průmyslu a rychle klesající prodejnosti alb zlatého hodnocení. Tento nastupující rockový fenomén, který si v Čechách získal již stovky fanoušků, nese název The-All American Rejects a do Prahy s největší pravděpodobností přiveze nové album Kids In The Street. To by mělo vyjít 26.března a minulý týden z něj kapela představila videoklip k pilotnímu singlu Beekeeper's Daughter.

Obě formace rozšíří program 29.6., který do této chvíle čítal už taková zahraniční jména jako Blink-182, Lostprophets, Black Stone Cherry nebo Street Drum Corps. Z české scény ten den vystoupí Clou a The Pooh.

Druhý den, kterému budou vévodit New Order, nabídne speciální audiovizuální show brazilského DJe Amona Tobina, skupinu Hadouken, Seňora Coconuta, Shantel & Bucovina Club, Dubiozu Kolektiv nebo tuzemské duo Cartonnage. Vystoupení kapel, jejichž seznam ještě není zcela kompletní, se budou odehrávat na dvou scénách – hlavní bude opět umístěna na Bruselskou cestu, druhé pódium tentokrát vyroste v Incheba Aréně na scéně Dlouhohrajících děcek.

Součástí festivalového areálu bude také „oddechová" chill-out zóna v Průmyslovém paláci, kde najdou útočiště všichni ti, kteří se v průběhu programu potřebují někde zregenerovat a dobít energii.



zdroj: TZ, map

zavřít