Garbage: Dobré odpadky se vracejí po sedmi letech s novou deskou!

Vydáno 14.02.2012 | autor: redakce

Garbage vydají v květnu novinku Not Your Kind Of People a objedou s ní celý svět. Česká republika zatím v seznamu koncertních zastávek není.

Garbage: Dobré odpadky se vracejí po sedmi letech s novou deskou! Garbage: Dobré odpadky se vracejí po sedmi letech s novou deskou!

garbage_2012I když se Garbage nikdy oficiálně nerozpadli, nikdo moc nevěřil, že kapela po výběrovce Absolute Garbage z roku 2007 ještě něco vydá.
Zpěvačka Shirley Manson začala pracovat na své sólovce, která nakonec nikdy nevyšla, a zbytek členů si užíval zaslouženého odpočinku, nebo rozjel své vlastní projekty.

V květnu se tato americká čtveřice vrátí se zbrusu novým studiovým albem. V pořadí pátá studiovka dostala název Not Your Kind Of People a půjde o první společný studiový počin po sedmi letech. Kapela na desce začala pracovat již v roce 2010.

Pracovat opět s Garbage bylo velmi pudové a instinktivní, prostě jako když jedete na kole s dalšími třemi lidmi," uvádí k novým nahrávkám kytarista Duke Erikson.

Kromě alba se chystá i světové turné, které má prozatím potvrzených celkem devět zastávek v květnu a červnu. Seznam koncertů bude v následujících dnech a týdnech pravidelně doplňován, Garbage totiž plánují vystoupit na většině důležitých letních festivalů. „Představa být opět na cestách je zrušující a děsivá zároveň, ale my jsme si vždycky nejvíc užívali potěšení s troškou bolesti," dodává Shirley.



zdroj: TZ, mp
zavřít