SOUTĚŽ S JOHNEM CALEM

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Přesně v den svých 64. narozenin se americký progresivista JOHN CALE vrátí na pódium Divadla Archa, které kdysi slavnostně otvíral. Na jeho koncert v pátek 9.3. se díky naší soutěži můžete podívat bez nutnosti shánět vstupenku.

SOUTĚŽ S JOHNEM CALEM SOUTĚŽ S JOHNEM CALEM

JOHN CALE
9. 3. 2006 od 20.00
Divadlo Archa, Praha


John Cale je umělec, který ač vždy jiný, je pokaždé úžasný. Jeho koncerty jsou gejzíry invence, a jak se zdá i nevyčerpatelné energie. Jeho talent podepřený klasickým hudebním vzděláním mu umožňuje střídat styly, koncepty i nástroje.

Proslavil se jako člen legendárních Velvet Underground. Po jejich rozpadu, který byl logickým vyústěním přílišné koncentrace silných osobností v kapele, se začala odvíjet nit jeho sólové dráhy. Během své již bezmála čtyřicetileté kariéry spolupracoval s Iggy Popem, Patti Smith, Nico, Johnem Cagem nebo Brianem Enem.

Z několika desítek autorských alb jmenujme alespoň delikátní "Paris 1919", výtečnou spolupráci s bývalým kolegou Lou Reedem na poctě Andymu Warholovi "Songs For Drella" nebo hravý projekt s Brianem Enem "Wrong Way Up". Vitální skladatel, klavírista, violista a zpěvák však v tempu a tvorbě neustává ani s příchodem nového tisíciletí. Po obsáhlém tříalbovém projektu "Inside the Dream Syndicate vol. 1-3" se v roce 2003 objevila kolekce "Hobo Sapiens", se kterou se Cale představil v dlouho dopředu vyprodané Akropoli. Zatím posledním albem je letos vydané "Black Acetate" (u nás v distribuci EMI Music).

Všechna tato alba jsou dokladem jeho hudební geniality a nevysychajícího pramene tvůrčí síly. John Cale je legenda. Jeho vystoupení v Arše (i o den dříve v brněnské Flédě!) bude určitě vyprodané a tak nezbývá než doporučit ono obligátní "kupujte právě teď!". Vstupenky k stání jsou za 660 Kč v síti Ticketportal, online na www.ticketportal.cz, hromadně na tel.: 222 246 283 nebo v pokladně Divadla Archa.



A nakonec jedna drobnost... John se narodil 9.3. 1942. Takže narozeniny s mistrem? Není problém! Díky pořadatelské Agentuře 10:15 vám můžeme na iReport.cz nabídnout 2x 2 volné vstupy na pražský koncert právě v pátek 9.3. 2006. Jedinou podmínkou je správně zodpovědět následující soutěžní otázku:

Legendární skupina Velvet Underground, kde John Cale působil jako jeden ze zakládajících členů, byla neoddělitelně spojena s místem svého vzniku a jeho atmosférou. Jedná se o město:

A) Paříž
B) New York
C) Moskva.

Své odpovědi zasílejte mailem na adresu marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "John Cale - soutěž" (bez uvozovek, samozřejmě). Nezapomeňte uvést Vaše jméno, místo bydliště, plus telefonický kontakt. Uzávěrka soutěže je 7.3. 2006 v 16:00 hod. Výherci budou obratem telefonicky informováni.

Hodně štěstí a příjemný zážitek!

www.john-cale.com

Mimochodem: pro fanoušky zakladatelů Velvet Underground máme další dobrou zprávu. O vstupenky na koncert Lou Reeda, který se uskuteční 17.3. v Kongresovém centru v Praze, si zasoutěžíme již za několik málo dní! Zůstaňte ve střehu.


  


zavřít