SINGLE DOWNLOAD THEORY (AKTUALIZOVÁNO)

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Po měsících dohadů a netrpělivého očekávání Pearl Jam konečně prozradili, že své nové album vydají 2. května. Prvním singlem se stane skladba "World Wide Suicide", která bude volně ke stažení na world wide webu.

SINGLE DOWNLOAD THEORY (AKTUALIZOVÁNO) SINGLE DOWNLOAD THEORY (AKTUALIZOVÁNO)

Při volbě názvu svého nového řadového (již osmého) alba se Eddie Vedder a spol. nechali možná inspirovat kolegy jako jsou The Cure, Metallica, Tindersticks, Orbital, Supergrass, Franz Ferdinand, Blur, Alice in Chains, Weezer nebo Portishead... Proč? Protože nemíní nic zbytečně kombinovat a zvolili název jasný, jednoduchý a eponymní - tedy "Pearl Jam". Skupina již oznámila i finální tracklist. Album bude dle frontmana Eddieho "zvukovou symbiózou nástrojů v plné síle a přesto navzájem skvěle spolupracujících," a nebudou chybět ani pomalejší songy (Parachutes a Come Back). 



Není divu, že na novinka je očekávána s napětím a nadějemi. Od vydání desky Riot Act totiž uplynuly už čtyři dlouhé roky. Přírůstek do diskografie navíc logicky slibuje zintenzivnění koncertní činnosti, kterou jsou seattleští veteráni tolik proslulí. Za jejich návrat na evropská pódia se dokonce sepisují petice. Dle zdrojů velmi blízkých kapele jich však není třeba, jelikož Pearl Jam se prý na starý kontinent chystají možná dříve než čekáme. Nechte se překvapit. Dáme vám včas vědět.



Již teď je nicméně jisté, že první ochutnávkou z májového disku, připravovaného premiérově pro label J Records, bude skladba "World Wide Suicide" (Globální sebevražda). A kdoví, tento titul by mohl naznačovat i cosi o budoucnosti celého hudebního průmyslu. V dalším ze série vstřícných gest směrem ke svým věrným se totiž PJ rozhodli zveřejnit singl na svých stránkách a poskytnout ho celému světu volně ke stažení na 48 hodin. Chcete-li si nastavit budíky a být mezi prvními, kdo World Wide Suicide uslyší, vězte, že song vám bude plně k dispozici přesně ve středu 8. března v 6:00 ráno EST (tedy východního času, pokud dlíte např. v New Yorku). Pro našince bude díky časovému posunu tou vytouženou chvílí pravé poledne.



Mezitím si můžete krátit dlouhou chvíli lovem informací na zbrusu nových stránkách Pearl Jam, zvážit členství v nadmíru agilním fanklubu, v sekci Setlists porovnat jak se lišil např. koncert v Praze z roku 1996 od show v červnu 2000 anebo v nesčetných fórech podebatovat z ostatními fandy o pravděpodobném zvuku, náladě, atmosféře i šancích nového disku. Ostatně, jak se těšíte na nové Pearl Jam vy? Podělte se!



Finální tracklist alba "Pearl Jam":

Life Wasted
World Wide Suicide
Comatose
Severed Hand
Marker In The Sand
Parachutes
Unemployable
Big Wave
Gone
Wasted Reprise
Army Reserve
Come Back
Inside Job

www.pearljam.com



zavřít