Jazzanova se po třech letech vrací do Prahy, představí novinky z očekávaného alba

Vydáno 22.02.2012 | autor: redakce

Berlínský kolektiv Jazzanova se ve čtvrtek 23. února podívá do pražského paláce Akropolis se svým mixem žánrů a stylů. Nevýraznější představitelé nu-jazzové scény doplnění plnohodnotnou koncertní kapelou včetně zpěváka Paula Randolfa se chystají vzít posluchače na výlet po krajinách jazzu, soulu, latina až k hip hopu a současné elektronické hudbě.

Jazzanova se po třech letech vrací do Prahy, představí novinky z očekávaného alba Jazzanova se po třech letech vrací do Prahy, představí novinky z očekávaného alba


Kopie - jazzaHudba Jazzanovy má hluboké kořeny v dřevním jazzu či soulu, tyto styly ale hudebníci spojují s klubovou současností elektronické hudby či hip hopu a fascinací latinskou Amerikou. Za více než 13 let existence vznesla Jazzanova do klubové hudby eleganci a precizní muzikálnost, z ní si naopak vypůjčila citlivost pro taneční rytmy. Respekt sklízí z obou táborů, důkazem toho budiž pozvání na jazzový festival v Montreux. Ať už ale hrají pro jazzmany, nebo v klubovém undergroundu, cíl mise je vždy stejný - slovy Alexandra Barcka: "Naše hudba bere posluchače na výlet."

Jestli byl tým Jazzanova na konci devadesátých let známý hlavně díky remixům (4hero, Ursula Rucker, ale i Lenny Kravitz), pak debutové album In Between z roku 2002 z muzikantů udělalo nekorunované krále nu-jazzu. Svoji posedlost lovců obskurních vinylů dokázali přetavit v původní hudbu, která je stejně precizní jako svůdná. Jazzanova ale nikdy nestojí na jednom místě. Poslední album Of All The Things nahráli jazzmani téměř bez použití samplů ve spolupráci se studiovými hudebníky. Nová nahrávka, která se má objevit v průběhu února, jistě odhalí další jejich možnosti. 

zdroj:TZ, map

 

zavřít