LOU REED ZVE NA PRAŽSKÝ KONGRES

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Přesněji řečeno, zve vás na koncert do Kongresového centra. Pražské plány Johna Calea, "bratra ve velvetovské zbrani", totiž LOU REED napodobí již 17.3. Hozenou rukavicí jsou i volné vstupy, o které si u nás nyní můžete zasoutěžit.

LOU REED ZVE NA PRAŽSKÝ KONGRES LOU REED ZVE NA PRAŽSKÝ KONGRES

LOU REED
17. 3. 2006
Kongresové centrum, Praha


Pokud někdo ztělesňuje newyorský underground, pak je to jedině Lou Reed. Byl u všeho důležitého, co se na této scéně odehrálo. Založil skupinu Velvet Underground a na své sólové dráze zůstal věrný svým kořenům. V jeho textech se objevují provokativní náměty jako volný sex, užívání drog, dekadence nebo sebevražedné deprese. 

Rock & roll vnímá jako prostor pro realizaci svých literárních záměrů, ve kterých dominují drsné a neučesané texty. Pro svou nekompromisní hrdost a obnažený realismus je často citován jako jeden s inspirátorů punku. Během své dráhy natočil více než 30 alb. Mezi ta neslavnější patří Transformer (1972), Coney Island Baby (1976), The Blue Mask (1982), Songs for Drella (1990) nebo American Poet (2001). Je znám i svou politickou angažovaností a v Čechách přátelstvím s prezidentem Václavem Havlem.



Jeho aktuální návštěva bude ve znamení novějších, starších, ale i nejstarších písní. Udělá tak radost všem, kteří považují jeho první nahrávky za to nejlepší. Na přímé přání umělce, jenž u nás naposledy hrál před dlouhými šesti lety, se koncert uskuteční v sále na sezení. Lou Reed (vocal, guitar) přijede s kapelou ve složení : Tony Smith – drums, Mike Rathke – guitar, Fernando Saunders – bass.

Více na www.loureed.org



Vstupenky jsou k dispozici v cenách 1200, 1100, 950, 770 a 650 Kč ve všech předprodejích. 2x 2 volné vstupy pro vás máme i my. Soutěž o ně je tradičně maximálně vstřícná, stačí pouze správně zodpovědět následující otázku:

Lou Reed nedávno pomohl ke slávě jednomu newyorskému transvestitovi s mimořádným hlasem. Představil ho světu na svém albu Raven, přizval ho na několik koncertů světového turné a následně se podílel i na jeho debutovém CD "I Am a Bird Now". Tento charismatický zpěvák se jmenuje

A) Ronny
B) Johnny
C) Antony.

Odpovědi zasílejte mailem na adresu marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "Lou Reed - soutěž" (bez uvozovek, prosím). Nezapomeňte uvést Vaše jméno, místo bydliště, plus telefonický kontakt. Uzávěrka soutěže je 15.3. 2006 v 15:30 hod. Výherci budou obratem telefonicky informováni.

Přejeme hodně štěstí plus příjemný zážitek z koncertu a připomínáme, že paralelně probíhá na iReport.cz i soutěž s Johnem Calem, konkrétně o vstupenky na jeho koncert 9.3. v pražském Divadle Archa. Zadání a více informací naleznete ZDE.

 

zavřít