Už jsme doma dnes znovu křtí Pohádky ze Zapotřebí, tentokrát s lepším zvukem

Vydáno 29.02.2012 | autor: redakce

Už jsme doma znovu vydávají CD Pohádky ze Zapotřebí, tentokrát s lepším zvukem. Už dnes 29. února vylepšený disk pokřtí v pražském Lucerna Music Baru.

Už jsme doma dnes znovu křtí Pohádky ze Zapotřebí, tentokrát s lepším zvukem Už jsme doma dnes znovu křtí Pohádky ze Zapotřebí, tentokrát s lepším zvukem


uzjsmedomaJiž v době vzniku CD Pohádky ze Zapotřebí v roce 1995 skupina Už jsme doma nebyla zcela spokojena se zvukem nahrávky. Dlouhé roky trvalo, než uzrál čas a odhodlání znovu toto legendární CD nahrát. K tomu došlo na přelomu let 2011 a 2012. Deska se v těchto dnech dostává k fanouškům.

Původní představa byla použít originální aranže a "jen" písně znovu nahrát, ale nakonec se Miroslav Wanek, lídr skupiny, rozhodl písně poměrně výrazně přepracovat, a to nejen v aranžích, kde saxofon nahradila trubka a pozoun, ale také ve strukturách, na několika místech v melodiích a tempu a přibylo i několik zcela nových motivů a pasáží.

Martin Velíšek vytvořil zcela nový obal, který bude kromě běžných součástí obsahuje řadu vychytávek, například deskovou hru včetně dvanáctiploškové kostky. Jelikož písně i obal budou z velké části novým pohledem na původní motivy, je i jméno celého CD mírně modifikováno, a to ve stylu názvů knih v 16.-17. století - tedy doby, kdy značná část klasických pohádek vznikala. Úplný název tedy zní Pohádek ze Zapotřebí znovuudělání fortelné.

zdroj: TZ, map
zavřít