Colours of Ostrava magnetizuje další hvězdy, přiveze Alanis Morissette

Vydáno 29.02.2012 | autor: redakce

Dalším „velkým jménem" Colours of Ostrava (12. – 15. července) je Alanis Morissette. Tato osmatřicetiletá kanadská zpěvačka, kytaristka a písničkářka za svoji hudební kariéru získala zatím sedm cen Grammy a dvanáct cen Juno Awards (kanadské hudební ceny).

Colours of Ostrava magnetizuje další hvězdy, přiveze Alanis Morissette Colours of Ostrava magnetizuje další hvězdy, přiveze Alanis Morissette

alanis_coloursDvakrát byla nominována na Zlatý Globus i na Oskara. Jejího debutového alba Jagged Little Pill z roku 1995 se prodalo přes 30 miliónů kopií a i její další desky jsou velmi komerčně úspěšné. Na letošních Colours také vystoupí přední jména hudby černého kontinentu.

K již ohlášeným saharským kočovníkům Tamikrest přibyli další: nevidomí manželé Amadou & Mariam z Mali, kteří hráli s Manu Chaem, U2, Coldplay či Damonem Albarnem, Staff Benda Bilili, rozjařená kapela vozíčkářů z Konga, Bassekou Kouyate & Ngoni Ba z Mali, zpívající virtuóz na loutnu ngoni, o kterém kytarista Ali Farka Touré prohlásil, že má ruce jako černé diamanty, Sauti Sol, v současnosti nejpopulárnější kapela z Keni reprezentující tavící kotlík metropole Nairobi a městskou kosmopolitní hudbu nejmladší keňské generace, a Hugh Masekela, jihoafrický trumpetista a zpěvák.

Ze zahraničních kapel jsou dále potvrzeni například: Björk, Bobby McFerrin, ZAZ, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Parov Stelar Band, Ibrahim Maalouf, Tamikrest, Celso Piňa, Banco de Gaia, Orquesta Típica Fernández Fierro, Portico Quartet, Euzen či Shtetl Superstars.



zdroj: TZ, mp
zavřít