FRANCOUZSKÝ RAP PROJÍŽDÍ ČESKEM

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Hned tři koncerty absolvuje v dubnu v naší zemi francouzská hiphopová sestava LA CEDILLE, přirovnávaná k The Roots. Nenechte si ji ujít ani na CD United Grooves 2006, které bude bezplatnou přílohou REPORT 4/06 (vychází 1.4.).

FRANCOUZSKÝ RAP PROJÍŽDÍ ČESKEM FRANCOUZSKÝ RAP PROJÍŽDÍ ČESKEM

LA CEDILLE (FR)

Ačkoli na sebe francouzská hiphop-jazz-groove formace LA CEDILLE poprvé výrazně upozornila třípísňovým EP „Autonome“ na britské značce Chocolate Fireguard už v roce 2002, čekání na jejich debutové album tvalo další 3 roky. Trpělivost však přínesla své růže a jejich novinka Vu Du Large z loňského roku spustila lavinu oslavných recenzí…

DJ MAG: „LA CEDILLE přichází s nejpřesvědčivějším a nejklasičtějším rapovým albem posledních let, aniž by se přitom zadýchali.“ (5 bodů z 5)

Francouzská média je srovnávají s THE ROOTS nebo s OPUS AKHOBEN. Jsou popisováni jako decentní individuality, tvořící na pódiu nečekaně explozivní celek. Jejich velmi progresivní zvuk je o to zajímavější, že vše hrají živé nástroje – k raperům, deklamujícím do předtočených smyček, mají vynikající instrumentalisté LA CEDILLE opravdu daleko. Produkce LA CEDILLE je originální fúzí francouzského hiphopu a tradiční jazzové elegance s původní africkou hudbou, kterou reprezentují oba frontmani skupiny původem z černého kontinentu.



LA CÉDILLE přijíždějí po mnoha úspěšných evropských koncertech (Momoj Club Londýn, Montreaux Jazz Festival...) poprvé do Čech. Ve středu 19. dubna zahrají společně s legendárními De La Soul a dalšími dvěma kapelami na festivalu Street Beat v pražském Lucerna Music Baru, 20. 4. vystoupí v plzeňském Divadle pod lampou, v pátek roztančí klub Circus v Ústí nad Labem a v sobotu 22. 4. zakončí české miniturné v Lanškrouně na 6. ročníku festivalu Jazz A Little Otherwise.
zavřít