Tomáš Klus a Václav Neckář vyplenili Anděly

Vydáno 09.03.2012 | autor: redakce

21. udílení cen Anděl je za námi. Cenám dominoval letos velice žádaný Tomáš Klus, tři sošky má stejně jako on na kontě i Václav Neckář.

Tomáš Klus a Václav Neckář vyplenili Anděly Tomáš Klus a Václav Neckář vyplenili Anděly


klusSlavnostní udílení cen v pražské Incheba Areně tentokrát nebylo zpřístupněno veřejnosti. Ta mohla celý ceremoniál sledovat pouze na svých obrazovkách.

Večerem provedla zpěvačka Marta Jandová, která na pódium přitančila s písní Marta, jóó Marta na rtech a s ukulele v rukou. Její hudební číslo v průběhu vystřídala plejáda interpretů od Wanastowejch Vjecý, Arakainu s Lucií Bílou v čele nebo Tonyi Graves po Lenku Dusilovou, Annu K., Václava Neckáře či Mandrage.

Poslední jmenovaní si odnesli první vyhlašovanou cenu v kategorii Skupina roku, v níž porazili konkurenty Tata Bojs a J.A.R..

Anděla za Zpěváka roku si po porážce Dana Bárty a Davida Deyla odnesl Tomáš Klus, v jehož rukou skončila i soška za Album, kde se jeho Racek utkal s deskami Lenky Dusilové a Tata Bojs. Racek se navíc stal nejprodávanějším albem loňského roku.

Lenka Dusilová si nakonec přišla na své v kategorii Zpěvačka, kde se o prvenství utkala s Annou K. a Tonyou Graves. Ta neproměnila svou další nominaci v Objevu, porota před ní a Gabrielou Gunčíkovou dala přednost partě Goodfellas.

Skladbu a Videoklip roku shodně vyhrál Václav Neckář a Umakart s písní Půlnoční z filmu Alois Nebel. Neckář navíc v závěru vstoupil do Síně slávy a dočkal se od přítomných standing ovations. 

A koho byste jako vítěze volili vy?



map
zavřít