Eagles of Death Metal roztáhnou svá křídla v MeetFactory

Vydáno 14.03.2012 | autor: redakce

Po třech letech si opět přijdou na své fanoušci Eagles Of Death Metal. Ti zavítají do smíchovské MeetFactory 19. června a slibují pořádnou pařbu.

Eagles of Death Metal roztáhnou svá křídla v MeetFactory Eagles of Death Metal roztáhnou svá křídla v MeetFactory


EODM_resizeDeathmetal je extrémní forma metalu, který se zrodil v osmdesátých letech z příbuzných žánrů jménem thrashmetal a blackmetal. Hlavní vliv na vývoj tohoto žánru lze přičíst americké thrashové ikoně Slayer. Jejich album Reign in Blood popsal časopis Kerrang jako nejtvrdší v historii. Deska se stala vzorem i pro stovky deathmetalových kapel.

Dnes se deathmetal mísí s undergroundem a hudebním vkusem mladší generace. Metalcore se stal hodně populárním směrem a z deathmetalu se vyvinul jeho podžánr s názvem deathcore. Výsledkem je muzika s bicími, které se ženou dopředu jak splašené, s chropotem, ale také s ječákem, melodickými tóny i zlomy. Deathmetal nikam nemizí, je tady navěky, vyvíjí se a přetváří se v nové a nové zvuky. Probuďte se a poslouchejte!

Toto není PR kalifornské kapely Eagles of Death Metal, která vystoupí 19. června v MeetFactory, ale nikdy přece není od věci dozvědět se něco nového. Eagles of Death Metal po třech letech opět míří do Prahy!



zdroj: TZ, map

Kopie (2) - EODM_2_resize
zavřít