Jana Lota se zpovídá, pomohli jí postižené děti i J.A.R.

Vydáno 17.03.2012 | autor: redakce

Album Děvčátko vzniklo ve spolupráci se zdravotně postiženými dětmi, které namalovaly 200 originálních obalů. Část výtěžku poputuje na činnost jejich školy.

Jana Lota se zpovídá, pomohli jí postižené děti i J.A.R. Jana Lota se zpovídá, pomohli jí postižené děti i J.A.R.

lota_clJana Lota vydává 17. března nové album s názvem Děvčátko. Po spíše popově laděné desce Lidi z roku 2008 přichází Jana s intimní osobní zpovědí a z hlediska hudebního se odklání od popové líbivosti s cílem zdůraznit netradiční zvukové plochy tvořené spojením elektronických a akustických nástrojů.

V jednotlivých skladbách Děvčátka se odrážejí rozhodující životní situace Jany Loty a její postoje k nim. Zásadní osobou alba Děvčátko je producent a kytarista Miroslav Chyška (J.A.R.).

Dále na albu pracovali Emil Valach, Štěpán Smetáček, Jan Jakubec, Jakub Lenz, Jan Aleš, Filip Jelínek, Petr Hepnar, Viktor Dyk a další. Deska obsahuje 10 skladeb. Píseň Duše se objevila na soundtracku filmu Lidice.


Jana Lota se rozhodla podpořit zrakově postižené děti ZŠ Havlíčkovy v Opavě, které vytvořily svými kresbami 200 originálních obalů. Z každého zakoupeného CD této limitované série přispíváte částkou 100 Kč na podporu této školy.



zdroj: TZ, mp
zavřít