Akustičtí Kraftwerk The Brandt Brauer Frick Ensemble zahrají v Praze už v pátek

Vydáno 21.03.2012 | autor: redakce

V pátek večer vystoupí na pódiu pražského Paláce Akropolis deset muzikantů z Berlína The Brandt Brauer Frick Ensemble, kteří předvedou minimal techno na klasické hudební nástroje.

Akustičtí Kraftwerk The Brandt Brauer Frick Ensemble zahrají v Praze už v pátek Akustičtí Kraftwerk The Brandt Brauer Frick Ensemble zahrají v Praze už v pátek


brandt-brauer-frick-the-satellite-winProto si Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick vysloužili přezdívku akustičtí Kraftwerk.

V pátek The Brandt Brauer Frick Ensemble přijedou poprvé do Prahy v plné sestavě na Red Bull Music Academy Prague Session a Conference. Představí především materiál z aktuální desky Mr. Maschine, zabrousí ovšem i do debutového alba You Make Me Real. Obě desky vyšly na prestižním značce !K7.

Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick spolu tvoří už čtvrtým rokem. Po zkušenostech v jiných projektech dostali chuť vytvořit něco naprosto jiného a podle všeho se jim to povedlo. V době, kdy za většinou elektronických projektů stojí jeden člověk s notebookem se svítícím jablkem, působí band s hudebními nástroji jako svěží vánek. Všichni tři jsou navíc ostřílení muzikanti. Jména Daniela Brandta a Jana Brauera najdete pod skladbami projektu Scott, Paul Frick vystudoval hudební kompozici na umělecké univerzitě v Berlíně. I on ovšem také našel zalíbení v elektronice.

Předkapelou berlínskému projektu bude český projekt SEED - V ! (Oozlum) & Mike H. Po koncertech se v kavárně Paláce Akropolis nad hlavním sálem uskuteční asi půlhodinová debata s trojicí Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick o jejich tvorbě a pohledu na muziku. V rámci ní také čeští a slovenští zástupci Red Bull Music Academy Linda Hammelová, Nailer a DJ Junior, aby tento hudební workshop představili a poradili, kde najít přihlášku a co pro účast udělat. Už 2. dubna totiž končí aplikační fáze na akademii, která se letos na podzim uskuteční v New York City.

Po koncertech projektů The Brandt Brauer Frick Ensemble a SEED se také rozjede mejdan až do rána. Divadelní bar i malou scénu ovládnou DJs a MCs. Konkrétně slovenský matador hiphopové scény DJ Vec, talentovaný DJ Junior a dále DJs Blue Black, Limyth v doprovodu MC Lindee a DJ/MC Anya aka Sister Soul.



zdroj: TZ, map
zavřít