Open Air Festival Trutnov prozrazuje plány, bude oslavovat Václava Havla a Magora

Vydáno 26.03.2012 | autor: redakce

Letošní Open Air Festival Trutnov bude věnován In memoriam náčelníkovi Václavu Havlovi a guruovi undergroundu Ivanu Martinovi „Magoru" Jirousovi. Na jejich počest zde vystoupí jejich oblíbení umělci, například The Plastic People of The Universe, Jiří Schmitzer, J.A.R., Mňága a Žďorp, Vladimír Veith, Vladimír Merta, Michal Hrůza a kapela Hrůzy nebo Visací zámek.

Open Air Festival Trutnov prozrazuje plány, bude oslavovat Václava Havla a Magora Open Air Festival Trutnov prozrazuje plány, bude oslavovat Václava Havla a Magora


137Open Air Festival Trutnov, přezdívaný Východočeský či Český Woodstock, se letos uskuteční opět tradičně - ve dnech 16. až 19. srpna. Častými návštěvníky festivalu, který vznikl na undergroundových základech v roce 1987, byli i Václav Havel a Ivan Martin „Magor" Jirous. Právě jim bude letošní ročník festivalu zasvěcen.

„Pod tíhou bolestných událostí a smutných odchodů ke konci minulého roku jsme byli nuceni přehodnotit a upustit od původně zamýšleného věnování a letošní setkání zasvětit náčelníku Václavovi a guruovi undergroundu Martinu Magorovi. Chceme tím alespoň částečně splatit dluh těm, bez nichž by nebyl ani tento festival. Je to natolik silné a pro nás zásadní, že nemůžeme jinak," vysvětluje zakladatel festivalu Martin Věchet.

Festival je od roku 1995 vždy někomu či něčemu věnován. To se odráží nejen v jeho programu, ale i na celkovém duchu setkání pod horami, o němž sám Václav Havel říkal, že se mu na něm líbí právě jeho spiklenecká pospolitost a atmosféra. Ivan Martin Jirous jej zase označoval za manifestaci radosti a festivalové návštěvníky k poutníkům scházejícím se na novodobém poutním místě.

315„I když naše wigwamy stále obchází slzy a stíny smutku, vzdáme našemu náčelníkovi Václavovi a guruovi undergroundu Martinu Magorovi hold plný radosti a bude nám ctí na toto setkání pozvat účinkující, ale i přátele a hosty ze společenského a kulturního života, včetně známých i méně známých podivínů, o nichž víme, že je Václav i Magor měli rádi," říká Martin Věchet.

Z programu: The Plastic People of The Universe, Jiří Schmitzer, J.A.R., Irena Budweiserová, Vlasta Třešňák & Band, Neruda, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Vladimír Veith, Vladimír Merta, Ivan Hlas se speciálním projektem, Garage & Tony, L.A., The Fireballs, Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Velvet Underground revival, Goodfellas, Hally Belly, Čankišou Petr Váša a Ty syčáci, Zuby nehty, Visací zámek, Hakka Muggies, Baťa & Kalábůf něžný beat, N.V.Ú., Už jsme doma a další. Na trutnovská pódia se po letech vrátí Vladimír Mišík se skupinou ETC a poprvé v historii zde vystoupí legendární písničkář Jaroslav Hutka. 

zdroj: TZ, map
zavřít