Botanica opět zavítá do Prahy, doprovodí ji Polite Sleeper

Vydáno 02.04.2012 | autor: redakce

Punkový cirkus Botanica s Brianem Viglinonem (dresden Dolls) za bicími se vrací do Prahy. Tentokrát vystoupí ve sklepních prostorech Café V Lese a společnost jim bude dělat folkpunkové trio Polite Sleeper.

Botanica opět zavítá do Prahy, doprovodí ji Polite Sleeper Botanica opět zavítá do Prahy, doprovodí ji Polite Sleeper


botanica_webpressSwingující punkový kabaret Botanica je jeden z výsledků žánrových kolizí ve žhavém newyorském hudebním podnebí, podobně jako spolky Gogol Bordello, Balkan Beat Box nebo Firewater. Hudba Botaniky možná není tak přímočará, ale zato elegantnější, rozmanitější a ve výsledku i razantnější. Stejně jako barevná atmosféra New Yorku čiší z produkce skupiny fluidum Berlína, jeho dekadence, rozmary a smyslnost. Na albech Botaniky se eklektricky snoubí rock, blues, klezmer nebo šanson, její leader Paul Wallfisch je skutečným entertainerem v pravém smyslu tohoto slova. Zpěvák, bavič, poděs, destrukční pianista, satir a ďábelský symbol v jednom. Divoké taneční kousky střídají zadumaná blues, balkánskou diskotéku zase berlínský bar se štiplavě ranní atmosférou. Ansámbl představí novou desku volně na motivy klasiky Mistra a Markétky, What Do You Believe In, poprvé na vinylu.

Trio Polite Sleeper (zpěvák a kytarista Jason Orlovich, bubeník Tim Wilson a klávesák Michael Curtes) se také vrací už poněkolikáté za posledních pět let. Folk-punkový lo-fi ansámbl, postavený na základech a bývalých členech Yellow Press (album Comfortable Curses vyšlo kdysi na Day After), přijíždí s heslem: „The trio with a long punk history earned its chameleon reputation as both a wild live act and three gentlemen troubadours over countless tours and three lovely LPs."



zdroj: TZ, map
zavřít