Tichá dohoda vydává koncertní dvojalbum 25 let Největší hity live

Vydáno 09.04.2012 | autor: redakce

12. dubna vychází koncertní dvojalbum Tichá dohoda 25 let Největší hity live. Skupina si ho vydává na vlastním labelu Pop Dissident Records. V prodeji bude kromě jejího e-shopu rovněž prostřednictvím sítě Indies Happy Trails. 

Tichá dohoda vydává koncertní dvojalbum 25 let Největší hity live Tichá dohoda vydává koncertní dvojalbum 25 let Největší hity live


ticha dohoda 25 letCD přináší plných 79 minut hudby a je výběrem největších hitů a milníků v historii skupiny. Najdeme zde písně z prehistorie Tiché dohody ještě před příchodem zpěvačky Blanky Šrůmové i nejznámější Marionetu, Cizí pohled, Večírek osamělých srdcí či Tuláka po hvězdách. Protože se koncertu zúčastnili téměř všichni bývalí členové a spoluhráči, je na CD možné slyšet nové nahrávky většinou i v původních sestavách, v nichž byly natočeny na řadových albech.

Na CD vychází celkem 17 skladeb, což je víc jak polovina koncertního setlistu (v prosinci v KC Vltavská odehrála Tichá dohoda během téměř tříhodinovém koncertu celkem 31 skladeb), které jsou pomyslně rozděleny do čtyř 20minutových bloků a vytvářejí tak „virtuální" klasické dvojalbum. Producent Dan Šustr v budoucnu počítá i s vinylovým formátem: „Udělali jsme si tedy rovnou 'vinyl-ready' návrh obalu," komentuje svůj záměr.

Výběr písní dává přednost původním skladbám Tiché dohody oproti coververzím, které rovněž zazněly na koncertě a které jsou jako bonusový materiál k vidění na YouTube kanálu skupiny (I´m free, Beatles and the Stones). Najdeme zde však i raritu v písni z prvního supraphonského vinylového singlu z roku 1989 Nač tě mám, v níž je autorem hudby Luboš Pospíšil, tradicionál Širý proud, k němuž český text napsal Jiří Tichota (Spirituál Kvintet) a který vyšel na debutovém CD Chci přežít v roce 1990, či text Viléma Rubeše ve skladbě Přátelé, která pochází ještě z předdohodohovských let a je druhou „služebně nejstarší" v repertoáru skupiny. Tracklist nekopíruje CD Live in Lucerna Music Bar z roku 1997, ale spíš ho vhodně doplňuje.

Kromě největších hitů Tiché dohody a kvalitních instrumentálních výkonů všech zúčastněných hudebníků má CD „nadupaný" zvuk, protože bylo smícháno ve studiu 3bees, které se podílelo na vzniku nahrávek mnoha oceněných projektů.

Křest CD proběhne 12. dubna v brněnském KD Musilka od 19 hodin.




zavřít